Link ka AXE HOME recenziji aparata

Čitamo o tome kako je važno hraniti se zdravo!

Voćkice, povrće, malo mesa i neke žitarice.

Kod mene u kući je još napetije jer imam jednog vegeterijanca koji obožava da broji kalorije. Ukoliko je nemoguće izračunati, onda ona i ne jede.

Ja sam stalno na nekim mini dijetama koje ne potraju ni dva dana obzirom da je moj tempo života kriminalan i da je slobodno vreme deficitarna pojava u njemu. Gricnem brzinski i šta mi je pri ruci a onda kažem sebi da ću od sutra paziti šta jedem.

Dijeta ili ne, vegeterijan ili ne, najveći problem su nam supe.

Ako uzmemo da merimo sastojke, pa onda kuvamo – to zna da potraje satima.

Supe iz kesica nisu baš zdrave. Kažu da su ubitačne za lepu kožu bez celulita. Ako znamo da imaju dosta soli, koja opet vezuje vodu i otežava izbacivanje iste i usporava rad bubrega, uzmem je u ruke i ostavim.

Supe su nešto što je najmanje zastupljeno u našoj ishrani.

Svesne smo da su dobre za varenje. Nema nadimanja i bolje se vari. Zdrave su i sa pravim sastojcima okrepljuju organizam. Sve znam! Ali jednostavno sam se prepustila ovom brzom načinu života.

I to je uzelo svoj danak. Problemi sa želudcem i hormonima. Bolovi i naduvavanje. Mučnina i brzo zamaranje.

Kada sam čula da se pojavio aparat za spremanje supe, odmah sam zvala uvoznika i pitala ga da nam ustupe za recenziju.

Prvo iznenađenje je bio naziv – BLENDER! Ne soupmaker ili slično.

Dakle, aparat ima više namena. Pored standardne da od sastojaka koje dodamo napravi sok, ovaj može i da drobi led i na kraju da sprema i supu!

Drugo iznenađenje je bio kvalitet izrade! Bokal zapremine 1.75 litara je izrađen od borosilikatnog stakla. Veći je od standardnih blendera i ima sočiva od nerđajućeg čelika koja mogu da lome i led. Delovi se mogu prati u mašini.

Treće iznenađenje je jednostavnost rukovanja! Pored tajmera, tu je pet pred definisanih opcija kuvanja. Sličice same pokazuju šta treba da podesite u odnosu na ono što želite da uradite.

I najdivnije dugme – SAMOČIŠĆENJE!

Meni je to samočišćenje uvek bilo problem kada je u pitanju pegla ili neki drugi aparat. Kupim zbog te opcije i onda i zaboravim kada sam je koristila. Ovde će situacija biti drugačija. Spremanje toplih stvari, naročito ako ubacite pavlaku za kuvanje ili neke druge mlečne dodatke ostavlja kao malu skramicu na dnu blendera. Kao kada vam u teflonu zagori mleko. Predlažem da kao kada je u pitanju tiganj, pre prvog korišćenja prvo stavite mrvicu ulja, razmažete, zagrejete na kratko i kada se ohladi, obrišete.

BEKO Blender SMM88BX je bez problema spremao smutije. Led seče bez greške i za par minuta imate i hladne supe. Kako je ovo leto bilo pakleno, meni su one bile idealne!

Meni je dosta pomogao i oko spremanja sosova. Nenajavljeni gosti, brzinsko spremanje i idealni brzi sosovi koji idu uz tortilje, krekere, bruskete ali i najobičnije plazme (slane ili regularne).

Supe su mi najlepše!

Dođem kući premorena i samo sanjam tuš. Otvorim frižider, uzmem šta mi je pri ruci, očistim i ubacim u BEKO Blender SMM88BX. Dok se sve to mućka i greje ja sam u kupatilu, pod tušem i pokušavam da se vratim u normalu. Sređivanje, mackanje i ulazak u kuhinju. Kako sipam supu osetim sve te fenomenalne mirise i začine koji su stavljeni unutra. Zavaljena u fotelji, sa knjigom ili uz neki dobar film, prosto sam ponosna na samu sebe zbog toga što se opet zdravo hranim.

I sad sve izgleda savršeno ali ima jednu manu. Aparat je veliki i za neke dosta skup.

Često mi se dešava da uzmem aparate koji su mi u tom momentu interesantni ubeđena da ću ih koristiti godinama, a već posle par meseci završe u nekom delu ormana. Ako nemate prostora da ga držite raspakovanog i spremnog za upotrebu, dobro razmislite! Izvadi kutiju iz ormana, raspakuj, postavi, spremi, operi, osuši, spakuj u kutiju i složi u orman. Proces! Ako sam preumorna, nema šanse da ću se toliko cimati.

Cena aparata je oko 12.000 dinara. Negde je na popustu, neki daju na rate ali je činjenica da je skuplje od regularnog blendera. Ja sam sigurna da razlika u ceni opravdava ono što se dobija sa ovim uređajem. Brzina, kvalitet, zdravlllje, ušteda vremena i dugotrajnost. U većini restorana, supe se kreću od 250 do 600 dinara. One kremaste i sa specifičnim ukusima ne idu ispod 500 dinara. Podelite cenu blendera sa 500 dinara i ispada da se isplati za manje od mesec dana.

Tip posude                         Staklena

Kapacitet posude             1.75 l

Brzine                                   Uređaj ima 5 podeoka za podešavanje brzine

Funkcije                               5 modova rada ( gusta supa, retka supa, sos, lomljenje leda, orašastih plodova, auto čišćenje)

Tajmer i zvučni signal nakon završetka programa

Hibridna tehnologija procesiranja namirnica sa ili bez grejača

Funkcija automatskog zadržavanja toplote na kraju ciklusa

Snaga                                    1800 W

Ostale karakteristike       Snaga grejača 800 W

Zapremina staklenog borosilikatnog bokala 1.75 l

Noževi se skidaju zbog lakšeg čišćenja

Neklizajuće nožice

Delovi su rasklopivi i perivi u mašini

Boja       Crna/Siva

Dimenzije            158 x 317 x 242 mm

Masa     3.45 kg

BEKO Stoni blender sa funkcijom kuvanja, je veoma specifican i popularan aparat koji ima 3 funkcije pripreme:

*TOPLA JELA

*HLADNE SUPE i SOSOVI

*SMUTI

Komentari

Komentari