Uvek sam volela scene u serijama i filmovima kada društvo ili još bolje par odu u neki restoran gde spremaju hranu na roštilju ispred njih. Jedna od retkih scene tog tipa, uludo snimljena je ona u seriji Sex i grad kada Keri ode sa večeru sa tipom koji joj je služio kao povremeni sex posle veza, a sa namerom da to postane veza.

Ja iskreno nemam prostora da imam ovakav roštilj ali da imam terasu ili veću kuhinju u kojoj bi mogla da držim ovu spravu, mislim da ne bih razmišljala da ga uzmem.

Moja prva zamerka je veličina.
Bez termostata: 59,6 x 7,4 x 34,4 cm
Sa termostatom: 65,4 x 8,3 x 34,4 cm

Treba imati veliki sto da na njemu stane roštilj, namirnice, piće i naravno gosti. Ako sve uspete da stavite, zabava je zagarantovana.

Ploča za pečenje je nelepljiva i stvarno se jednostavno briše salvetom ili vlažnom krpom. Ploča za pečenje je veličine 47 cm x 31 cm i ima dva različita dela. Mi smo ravan deo testirali za voće ali vi ga svakako možete koristiti za pravljenje indijskih hlepčića, tortilja ili palačinki. Dobar je i za slaninu i tostiranje hleba. rebrasti deo je definitivno za meso.

Uklonjiva posuda za kapanje ulja (kapaciteta 350 ml) je tu da jednostavnije možete očistiti svu onu masnoću koja ostane posle vrata ili rebarca.
Regulacija temperature vam olakšava planiranje spremanja hrane u zavisnosti od potreba društva koje ste pozvali na večeru. Svetlosni indikator (100–220°C) je tu da možete da se opustite. Uređaj ima i funkciju održavanja toplote (60°C). Ima i toplotno izolovane ručke sa obe strane za lako prenošenje po uputstvu ali nema šanse da ga prebacujete dok je spremanje u toku.

Zamerka broj 2 je kabl koji je dugačak samo 1 metar pa morate da se snalazite i nabavljate produžni kabl, naročito ako ste na terasi. Kabl sa termostatom se možda i prelako skida ali je dobra opcija kada odlažete aparat.

I tu je kraj zamerkama!

I sami ste videli kako je Leca spremala meso koje je Dule onako slasno pojeo a ja vam predlažem jedan odličan recept sa pilećim krilcima ako rešite da i sami probate ovaj roštilj.


KENTAKI PILETINA

Sastav

Naravno krilca, oko kilogram

 • 1 kašičica putera
 • 1 srednji luk, iseckan
 • 2 čena belog luka, ispresovana
 • 1/2 šolje braon šećera
 • 1/4 šolje Worčester sosa
 • 1/2 kapičice ljute paprike
 • 1/4 šolje soja sosa
 • 1/4 šolje jabukovog sirćeta
 • 1/2 kašičice bibera
 • 1/2 kašičice soli
 • 1 1/2 šolje kečapa
 1. U šerpu sipajte puter, luk, beli luk i mešajte dok ne postane providno.
 2. Dodajte u to kečap, jabukovo sirće, Vorčester sos, braon šećer, papriku, so, soja sos i biber i kuvajte dok ne provri.
 3. Smanjite temperaturu i mešajte dok ne počne d ase zgušnjava.
 4. U veliku činiju stavite krilca i prelijte ih sa pola sosa. Izmešajte i ostavite da odstoji 30 minuta.
 5. Roštilj malo nauljite i stavite na srednju toplotu i pecite krilca, uz okretanje oko 20 minuta.
 6. Prelijte krilca drugim delom sosa i grilujte još 20 minuta.

I uživajte!

Komentari

Komentari