Fenomenalan aparat i vreme potrebno da se on istestira su me inspirisali da probam već poznati #28dayssoup

Link ka youtube recenziji aparata i tekst

Ukoliko rešite da očistite organizam od toksina u ovom prelaznom periodu, kada nam je i toplo i hladno, i kada nam je organizam osetljiv, ove supe su savršeno rešenje. Već znate da konzumiranje supe pre glavnog jela smanjuje količinu hrane koju pojedete za 20%. A za detoks i dijetu nema mnogo pravila. Od sutra ću svakodnevno objavljivati po dva recepta koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

  • Dva obroka menjate supom.
  • Koristite povrće sa malo kalorija
  • Koristite meso bez masnoće. Najbolje pileće ili ćureće grudi.
  • Izbegavajte kremove i pavlake sa mnogo masnoće, sir i rezanca.
  • Ne koristite gotove supe i dodatke kao što su kockice za supu.

Za one koji ipak nisu sigurni u befite jedne dobre supe, evo par razloga zašto bi ovo bar trebalo pokušati.

  • Supe su obrok koji čini dobar balans proteina, ugljenih hidrata i zdravih masnoća. Daje vam energiju da izdržite ceo dan.
  • Brzo ćete imati osećaj sitosti i trajaće duže. Kombinacija vode i vlakana u supi brže „napuni“ želudac.
  • Smanjuje totalni broj unetih kalorija

Pošto supa može da vas zasiti sa malo kalorija, ishrana supom na dnevnoj bazi znači da ćete jesti manje, a to vam pomaže u kompletnom smanjenju ukupnog dnevnog unosa kalorija i vodi mršavljenju i održavanju zdrave težine.

4) Povećava ukupni unos vode

Osnova supe je voda. Kada jedete supu vi povećavate vaš dnevni unos vode i poboljšavate hidrataciju.

5) Odaberite vaše omiljene biljke

Ako spadate u grupu onih koji ne vole povrće, čista supa od povrća je najlakši način da dodate više ovih namirnica u vašu dijetu ali bez onog osečaja da nešto morate da uradite.

6) Pospešuje varenje

Visok sadržaj vode u supama od povrća pospešuje varenje ali i izbacivanje toksina iz vašeg organizma. Ukoliko imate problem sa zadržavanjem tečnosti, nadutosti ili konstipacijom, obavezno dodajte supu u vašu ishranu.

7) Jednostavno je

Svako može da spremi supu! Čak i oni koji dokazano nemaju pojma sa kuvanjem. Jednostavno, nemoguće je da omašite. U odnosu na ono što volite, uvek možete da dodate neku namirnicu.

8) Možete pripremiti i unapred

Bilo da je u pitanju hladna ili topla supa, možete je napraviti unapred u većim količinama. Držite ih u frižideru, ili zamrznite i jednostavno ih podgrejete (odmrznete) kada vam zatrebaju. Mogu da traju nedeljama.

9) Nisu skupe

Povrće, piletina i voda nisu preterano skupi. Jednostavno možete skuvati veliki lonac supe za malo para a opet dovoljno da prehranite porodicu i omogućite im zdrav obrok.

10) Pomaže

Bez obzira na to odakle ste i kako ste vaspitani, činija supe je univerzalni lek za prehladu, pokvaren stomak, mamurluk ili jednostavno vam može pomoći da se osećate bolje. Leči, okrepljuje, oporavlja, lagana je i lako se vari pa je idealna kada se osećate prehlađeni i bolesni.

Ja sam rešila da pokušam da moju ishranu učinim interesantnijom sa nekim ne baš specifičnim receptima za supu.

Moram da napomenem da sam ovih 28 dana rešila da izguram zbog problema koje imam sa mojim stomakom. Na par godina, najčešće zbog stresa, meni se želudac pomeri i to sa sobom povuče dosta drugih promena u organizmu.  

Naduvenost, opterećenje jetre sa nenormalnim ciframa za holesterol na izveštaju krvne slike, zadržavanje tečnosti jer bubrezi ne rade kako treba zbog jetre.. Tu su još i godine i hormoni koji se nadoveži i postoje momenti kada u roku od sat, dva ja od normalne osobe postajem naduvena Miss Pigy koja se uz sve to i loše oseća. Nepravilan rad organa za varenje u mo slučaju nije samo to oticanje već i nedostatak energije a onda i depresija jer nisam u stanju da uradim sve obaveze koje mi nisu problem kada sam „normalna“.

Posle odlaska kod lekara i vraćanja želudca na svoje mesto, potrudila sam se da ispoštujem 2 supe dnevno uz ostale normalne obroke.

Kada uporedite snimke sa klipa za supu i one klipove koji su snimani posle ovih 28 dana, biće vam sve jasno.

Komentari

Komentari