Pre par dana Nintendo je najavio da će zatvoriti onlajn prodavnice za Wii U konzolu i Nintendo 3DS handheld krajem marta 2023. Nintendo eShop, koji je postojao za obe platforme, trenutno nudi preuzimanje digitalnih igara, demonstracije i drugi besplatni sadržaj. Dok su igrači već zabrinuti za očuvanje svog prošlogodišnjeg sadržaja igara i zbog gubitka određenih karakteristika, postoji još jedan sporedni efekat: uticaj na Pokémon Banku.

Usluga Pokémon Banke pruža ogromno digitalno skladište za sve Pokemone uhvaćene u različitim igrama i čuvanjima. Godine 2020, Nintendo je debitovao sa naslednicom, Pokemon Home. Pokémon Banka će na kraju postati nedostupna na 3DS-u, i to je trenutno jedini način da se Pokemon prijatelji iz igara starije generacije prenesu u novije naslove. Igrači koji ne preuzmu Pokemon Home pre nego što eShop nestane izgubiće mogućnost da sačuvaju sve dragocene ulove, uključujući Shiny Pokémon i događaj  Mythicals.

Kompanija Pokemon podelila je izjavu na svom zvaničnom sajtu.

Sa ukidanjem usluge Nintendo eShop za Nintendo 3DS familiju sistema, Pokémon Bank usluga za Nintendo 3DS će postati dostupna korisnicima besplatno. I dalje ćete moći da prenesete Pokemone koje ste deponovali u Pokémon Bank u Pokemon HOME čak i nakon što se plaćena usluga ukine, a i dalje ćete moći da donesete Pokemone u Pokémon Banku iz kompatibilnih naslova. Međutim, moraćete da budete upisani u plaćeni Pokemon HOME Premium plan da biste to uradili. Krajem marta 2023. plaćene propusnice Pokémon Banke više se neće nuditi za kupovinu, a tada Pokémon Banka i Poke Transporter više neće biti dostupni za preuzimanje. Istog dana, treneri će moći besplatno da počnu da koriste Pokémon Banku. Imajte na umu da neće biti refundiranja za plaćene karte koje su već kupljene.

Iako je moguće da se većina ljudi već pobrinula za prebacivanje svojih starih Pokmona sa 3DS-a, a drugima jednostavno nije stalo da ih sve uhvate, verovatno postoji nekoliko trenera koji žele da uhvate neke od svojih najređih ili najomiljenijih i prebaci ih u sigurnost Doma.  Tuga je pomisliti na sve Pokemone koji će ostati iza ukidanja eShop-a.

Za utehu je bar malo to što Nintendo ukida bankovnu naknadu kako bi olakšao ovaj proces.

Komentari

Komentari