Activision Blizzard je poslao pismo svom osoblju, navodeći da je 20 zaposlenih otpušteno zbog tvrdnji o uznemiravanju u ovoj kompaniji.

Klikom na sliku pročitajte neki od prethodnih tekstova o ovoj temi

Više od 20 zaposlenih u Activision Blizzard -u je otpušteno iz kompanije od kada je pokrenuta tužba za seksualno uznemiravanje koja je u toku, prema izveštaju u Financial Times -u ali i na osnovu komentara koji je dala direktorka za odnose u Activision Blizzard, Frances Tovnsend, o kompaniji na korporativnoj web stranici.

Nije važno koji ste čin, koji posao,” rekao je Taunsend u intervjuu za FT. “Ako ste počinili neku vrstu lošeg ponašanja ili ste lider koji je tolerisao kulturu koja nije u skladu sa našim vrednostima, mi ćemo preduzeti mere. ” Dodala je da je više od 20 ljudi do sada otpušteno iz kompanije jer se “više od 20 pojedinaca suočilo sa drugim vrstama disciplinskih mera, ” iako niko od zaposlenih koji su dobili opomenu ili otkaz nije imenovan. U pismu zaposlenima napominje se da kompanija želi da „stekne poverenje našeg tima da će, kada progovore, biti saslušani“ i želi da razjasni stvari sa zaposlenima „sa novom hitnošću“. 

U belešci za osoblje, Tovnsend iznosi neke radnje koje kompanija namerava da preduzme kako bi bolje zaštitila osoblje od uznemiravanja i zlostavljanja. Timu kompanije za etiku i usklađenost treba da se dodaju još tri pozicije – sa još 19 pozicija u budućnosti – u nastojanju da Activision Blizzard postane „odgovornije radno mesto“. Takođe postoje planovi da Activision Blizzard utrostruči svoje resurse za obuku.

Taunsend je, vredi istaći, ista osoba koja je poslala mail osoblju navodeći u njemu da kalifornijsko odeljenje za pošteno zapošljavanje i stanovanje vodi istragu koja je “nezaslužena”. Takođe, bila je primorana da napusti Twitter i izbriše svoj nalog nakon što je kritikovala uzbunjivače i blokirala zaposlene u Activision Blizzard-u,  što ne priliči nekome ko je naveden kao sponzor ženske mreže u studiju. 

Activision Blizzard se trenutno bavi nizom tužbi u vezi sa navodnom „kulturom dečaka iz bratstva“ i raznim tužbama za uznemiravanje u okviru kompanije. Kako se postupak nastavlja, država Kalifornija je optužila Activision Blizzard za “zadržavanje” i “suzbijanje” dokaza u vezi sa slučajem i izdali su zvaničan prigovor na nagodbu Activision Blizzarda od 18 miliona dolara sa Komisijom za jednake mogućnosti zapošljavanja. Kao rezultat početne tužbe koja je izašla u javnost, do sada smo videli da akcionari tvrde da su “ekonomski oštećeni” zbog toga što su rukovodioci kompanije namerno uskratili informacije o tužbi za seksualno uznemiravanje, a bivši predsednik Blizzarda J. Allen Brack i bivši izvršni direktor ljudskih resursa, Jesse Meschuk su napustili kompaniju.

Comments

comments