Neki žene će 8.Mart pamtiti po poklonima, a ja po tome što sam dobila informaciju da bi trebalo držati na oku sajt jednog od najvećih izdavača igara jer će objaviti jako bitnu vest. I vest jeste bitna za sve ljubitelje AC franšize, najpopularnije prošle godine.

Dolazi nam PROKLETSTVO FARAONA

Proletstvo Faraona, treća velika ekspanzija za Assassin’s Creed Origins, vodi nas sa Bayekom i njegovim misterioznim artifektom u Tabi. Odmah po pronalasku istog, upada u dešavanja koja su mnogo više od onoga čemu se nadao. Umesto borbenosti i mogućnosti da ostane neporažen, dobija besmrtnog faraona koji se materijaliyuje na ulicama i ubija građane. Prokletstvo Faraona, kako ga lokalci zovu, ima nešto što ga povezuje sa pljačkašima grobova koji su poharali Dolinu Kraljeva. On se susreće sa poljem mina od antikviteta i to ga tera da juri ključne antikvitete koji su povezani sa svakim od Faraona, onim redom kojim su sahranjivani.

Prokletstvo Faraona je mapa sa raznovrsnim novim teritorijama punim iznenađenja. Tu je Taba, ogroman grad, prepun poznatih mesta kao što su Karnak i Luksor. Sa druge strane Nila, nailazite na Dolinu Kraljeva, mesto koje je svima poznato po velikom broju grobnica egipatskih kraljeva. I kako nepreduje kroz igru, i priziva duhove svakog od sahranjenih kraljeva, Bazek pronalazi svoj put kroz njihove individualne posthumne đivote, koji postoje kao veliki, zasebni otvoreni svet povezan sa portalima njihovih grobova.  Egipatski podzemni svet je zasleplljujući i stran i sa mitskim bićima koja se bore protiv đivih. Oči drđite otvorene ili možete naleteti na čuvara koji liči na Anubisa koji patrolira zemljom, ili još gore, škorpiju veličine kamile pored koje krokodili i nilski konji liče na plišane životinje.

Neki od posmrtnih delova mogu brzo da se prelaze jednom kada ih otkrijete, ali mogu i izgledati kao ubrzani kurs egipatske mitologije. Na primer, da li ste znali da su egipćani verovali da se duša sastoji iz pet odvojenih delova, od kojih je jedan prica čovekolike glave zvana “ba?” Ako niste, dobro ćete je zapamtiti jer je ba svuda u zagrobnom svetu, i možete ih i loviti ukoliko poželite da budete pokvareni.

Ponekada, opasnosti posthumnog života se prelivaju na svet živih, i Senke Faraona je prvi i najopasniji primer na koji možete računati. Senke su fizička manifestacija besmrtnih faraona, idosta često, pojavljuju se kao vremenski ograničeni vladari koji vode u napad. Jednom kada dođete do do onoga koji se gubi u svetu, imate kratak vremenski prozor u kome ih mođete juriti i privremeno pošaljete tamo odakle su i došli.Porazite ih pre nego se vrate na svoje i možete naučiti puno i spasiti civile, ali opominjemo vas: izuzetno su otporni i mogu da pretrpe mnogo oštećenja, i to ih čini velikim izazovom čak i na višim i težim nivoima. I kada se suočite sa njima u podzemnom životu, oni su jači nego u normalnom životu, spremni da me posustanu i pregrme neverovatne napade i oštećenja i napadaju Bayeka i njegovo zdravlje i uništavaju sa jedan ili dva specijalna napada. Zato budite spremni na neke od najjačih borbi u igri.

Kako bi savladao ove nove terore, Bayek je dobio sedam novih sposobnosti za otključavanje. Četiri nove sposobnosti za na borbu čine Bayeka svestranijim ali neka to ostane na vama da vidite i odigrate. Sve u svemu, nove sposobnosti zahtevaju 15 poena za otključavanje pa zato držite oči otvorene kada vidite znak pitanja na mapi i proverite ša možete naučiti, čim pre.

Prokletstvo Faraona za Xbox One, PS4, PC izlazi 13. Marta. Uključeno je u Season Pass za Assassin’s Creed Origins, ali se može nabaviti i odvojeno.

Comments

comments