Audio-Technica je definitivno brend čije bi proizvode svako poželeo da poseduje. Do pre par godina su u svom portfoliu imali samo skupe i profi stvari ali su shvatili da je consumer segment deo koji nikako ne treba da prepuste nekim drugim igračima. Zbog toga su rešili da svoj kvalitet ponude po nižim cenama kupcima svih generacija. Pored gramofona koji su definitivno broj. 1, tu su slušalice za sve ljubitelje dobrog zvuka, ali i savremene kreatore sadržaja. Ok, neko bi rekao strimere ali ova grupa je veoma šarolika i u pitanju su neverovatno kreativni ljudi tako da se meni kreatori sadržaja više dopada. 

Nedavno mi je stigao paket sa dva mikrofona za test. U pitanju su ATR2100x-USB i ATR2500x-USB. Iako su na prvi pogled kutije jako slične i zapitate se u čemi je fora, ipak ima dosta razlika. 

Kvalitet se pakuje i u malim kutijama

Šta se na tržištu nudi kada su u pitanju mali desktop mikrofoni na koje su mnogi i zaboravili zbog sve veće popularnosti striminga?

Nedavno sam pisali o jeftinim USB AT modelima u tekstu Kvalitet se pakuje i u malim kutijama i odmah napominjem da su u pitanju skuplji proizvodi, ali daleko od toga da su im cene neprihvatljive. Njihova više nego atraktivna cena u odnosu na kvalitet je veoma brzo od njih napravila hit proizvode. Naročito ATR2100x koji na Amazonu i ostalim sajtovima beleži odlične ocene.

Audio-Technica je zamenila stari ATR2100 mikrofon sa ATR2100x-USB. To je u suštini isti mikrofon, ali sa USB-C i kvalitetnijom analogno/digitalnom konverzijom. Ovo je odličan mikrofon za početnike u podcast svetu, i pružiće vam zvuk profesionalnog kvaliteta.

ATR2100xUSB je dinamički mikrofon koji možete držati u ruci što ga čini idealnim za snimanja u pokretu ili kada jednostavno niste u mogućnosti da sedite. Naravno, uz dodatnu opremu, ili sa osnovnim delovima iz kutije, biće dobar i za snimanja unutra, dok sedite za svojim stolom, sa gostima ili sami, i pripremate materijal.

ATR2100xUSB ima kako USB-C digitalni tako i XLR analogni izlaz, što znači da je savršeno rešenje za kreatore višenamenskog sadržaja kojima je potrebno fleksibilno rešenje i za kućne snimke i za nastupe uživo. ATR2100xUSB se nadovezuje na prethodni model sa poboljšanom brzinom od 24 bita i brzinom uzorkovanja od 192 kHz (u poređenju sa 16-bit/48 kHz), zajedno sa frekventnim odzivom od 50–15.000 Hz. ATR2100xUSB uključuje kardioidni polarni uzorak koji smanjuje neželjenu ambijentalnu buku sa obe strane, kao i sa zadnje strane mikrofona.

Najbolja karakteristika ovog mikrofona (pored kvaliteta zvuka) je da ima i USB i XLR izlaze tako da možete direktno da se priključite na računar (preko USB-a) ili da se priključite na mikser (preko XLR-a). Ovo je savršeno za početnike ili srednje podkastere ili pevače, ili čak samo za poslovne pozive. Ne morate da nabavite gomilu opreme odjednom već u skladu sa time kako se nivo vaših veština ili potreba povećava, tako ćete dopunjavati opremu. Kvalitet izrade je veoma dobar, obzirom na nisku cenu. Ima čvrstu konstrukciju, potpuno metalno kućište i služiće dugi niz godina. Poseduje mrežastu rešetku za eliminisanje buke iz okoline. Međutim, rešetkasti deo mikrofona izgleda kao da je napravljen od plastike ili nečega poput metala obloženog plastikom.

Mikrofon ne dolazi sa previše dodataka što je razumljivo jer ne košta mnogo. Dolazi sa postoljem za stativ i stezaljkom sa navojem za bezbedno držanje mikrofona. Pored stezaljke i postolja za stativ, takođe dolazi sa XLR i USB kablovima. Osim toga, moraćete da kupite dodatnu opremu kao što je pop filter, držač za amortizere ili vetrobran.

Interesantno je da je dosta onih koji tvrde da je kvalitet zvuka skoro jednak mikrofonima koji su 3 ili 4 puta skuplji.

Zbog cene i fleksibilnosti ATR2100x-USB mikrofona, brzo je postao jedan od vrhunskih USB podcast mikrofona. Podsećamo da su opije korišćenja neograničene. Može koristiti za strimove uživo, konferencije, snimanje glasa, pevanje i još mnogo toga.

Ukoliko poželite da sami poručite AT proizvode, i iskoristite neke od akcija koje nisu u mogućnosti da se sprovedu i u Srbiji. proverite direkno na njihovom sajtu.

Trenutno je u toku akcija na ATH-ANC100BT slušalice. Ušteda je 50 eura.

LINK za slušalice

Ukoliko poželite neki drugi proizvod, samo kliknite na ovaj Link.

 

 

 

Comments

comments