Beanies kafe sam ranije kada dobijem koristila ne samo za standardno ispijanje, već i za fenomenalne recepte. Kako sam trenutno na Dukan dijeti, regularni slatkiši su mi na listi zabranjenih užitaka. Zbog toga trenutno uživam u ukusima koje nisam u mogućnosti da jedem, u formi kafe. Verujte mi da vam veštački zaskađivač nije potreban, mada nije na zabranjen. Kada baš poželim da se zavaram, spremim krem sa ovom kafu.

2 žumanceta
250ml mleka sa 0,5% mm
pola kašičice praška za pecivo
kašika gustina
kašičica kafe Beanies kikiriki puter (ili po izboru)
zasladjivač po ukusu
1 kašika nemasnog sira
1 kašičica nemasnog jogurta
kašičica cimeta ili nemasni kakao

U žumanca dodajte zasladjivač, gustin i prašak za pecivo i umutite u krem. U mleku treba da rastvorite kafu sa ukusom koji ste odabrali. Mleko polako dodajete uz neprestano mućenje mikserom ovom kremu od žumanaca. Krem zatim kuvate na pari, naravno uz mešanje. Sipajte u činiju i stavite u frižider.

Pre nego rešite da se počastite, umutite sir i jogurt u penastu masu i stavite preko ohlađenog krema. Postope sa cimetom ili nemasnim kakaom, u zavisnosti od ukusa koji ste izabrali.

Ponekada uz ovo pijem toplu kafu i to ne sa ukusom koji sam stavila u krem, već sa nekim ukusom koji je drugačiji, a ipak idu jedno sa drugim.

Comments

comments