Kafe volimo ili ne. Ako smo u grupi kafopija, ima nas koji volimo da probamo sve i tradicionalista koji ostaju verni turskoj kafi. Ja stvarno volim sve da probam i onda odlučim šta je za mene a šta ne. Beanies ukuse sam zavolela i ima ih i dobrih i loših, mada mnogo manje loših. Ima i dosta ideja kako možete da iskoristite ne samo ukuse već i činjenicu da se ova kafa jednostavno sprema običnim mućkanjem sa vodom. Ko ima ideje samo treba da pronađe i dovoljno vremena da sve isproba. Ovo je predlog za one koji nemaju vremena a vole dobru ledenu kafu u svim varijantama. Evo nekih od njih!

Osnovno je da budete maštoviti! Ok je imati standardne kockice ali zar nije interesantnije uneti malo zabave?

Za razliku od domaćih prodavnica, kineske su prepune modli raznih oblika koje predlažem da iskoristite ne samo za kafe već i druge opcija pića kada vam dođu gosti. Meni gosti nisu potrebni da udovoljim sebi i ponekada napravim lude dekoracije kafa. Šarene slamčice, poslastičarske boje, prah i kuglice, mini čokoladice i keksići. Samo da još neko napravi slag u spreju u boji! Inače, modle posle kupovine dobro operite i krećemo.

Princip kafe kocki je jednostavan!

Pomešate kafu sa vodom, napunite modle i stavite u zamrzivač. Kako je sada dosta raznih ukusa i jačina kafe, predlažem da nekako obeležite zamrznuto kako bi kasnije brže mogli da vidite šta vam je potrebno. 

Ukoliko recimo napravite mint ukus, stavite po listić nane u svaku drugu kockicu ako vam je mnogo da to uradite sa svim.

Nekada pomažu u nalepnice.

Vremenom ćete sami pronaći način da sebi olakšate i ulepšate kafe koje spremate.

Ledene kockice nekada možete iskoristiti kada spremate vruće kafe. Ukoliko želite slabiji ukus i jačinu, zagrejete mleko i dodate kockice kako bi se brzo ohladilo do onog osećaja prijatnog uživanja koje zagreje a ne morate da čekate da se ohladi.

Ukoliko želite jači ukus kafe, pomešate vodu koja je provrila sa ukusom i dodate kockice. Ideja je ista, da se brže dobije idealna temperatira za uživanje.

Kod Beanies kafa je idealno i to što možete da kombinujete ukuse i na taj način sam od recimo dva ukusa koji mi se uopšte nisu dopali, dobila ukus u kome uživam.

Evo ideje koja će vam oduzeti malo više vremena ali vredi ukoliko ste ljubitelj kafa sa mlekom.

U modle neizmenično stavljajte mleko i kafu ali tako što ćete posle svakog sloja morati da modle stavite u friz i prelijete sledeći sloj kada se prethodni dobro stegne.

Ovo je lepa ideja i ta tople i za hladne kafe, možete mešati ukuse a možete se igrati i sa opcijama sa čajem.

Chai Tea Latte kafa je zimi fenomenalna za ispijanje u toploj prostoriji dok se šalite sa prijateljima.

 

Kafe ne treba da budu samo navika već pravi mali rituali u kojima ćete uživati i sami ali i u društvu.

Comments

comments