Vreme je za promene!

Spremite se da se pozdravite sa  Bethesda.net jer ovaj programer planira da povuče isti u maju i sprema se da dozvoli korisnicima da prebace svoje biblioteke igara na Steam naloge.  

Želeli bismo da vam se zahvalimo na podršci i da vas uverimo da su sve vaše igre bezbedne“, napisala je Bethesda u objavi od utorka. „Ako ne igrate PC igre preko Bethesda.net, onda je vaš posao završen ovde.“  Promena se odnosi na kupce koji su kupili Bethesda igre od samog studija ili drugih platformi nezavisnih proizvođača van Steam platforme. Ukoliko je to slučaj, igre bi verovatno bile instalirane sa Bethesda.net pokretačem, koji je prvobitno predstavljen 2016. Na primer, Fallout 76 je prvi put prodat preko Bethesde pre nego što je došao u Steam dve godine kasnije.

Bethesda obećava laku migraciju za biblioteke igara i digitalne novčanike. „Mnoge igre će takođe imati preseljenje, a neke će zahtevati neke ručne transfere. Za igre koje to zahtevaju, i dalje ćete koristiti svoju Bethesda.net prijavu da biste se prijavili kako biste igrali“, dodao je programer. 

Kompanija planira da započne proces migracije početkom aprila za PC korisnike. Ali, studio održava Bethesda.net sistem naloga netaknutim za postojeće i buduće igre. Ako ne uspete da migrirate biblioteku igara na Steam pre maja, ne brinite. “Nećete izgubiti pristup svojoj biblioteci na Bethesda.net u maju, već samo mogućnost da ih reprodukujete na pokretaču,” Bethesda je pojasnila.

Studio koji je Microsoft nedavno kupio, nije rekao zašto se isključzje ovaj pokretač. Ali platforma je omogućila Bethesdi da ostvari veću prodaju i dobit pošto prodaja igre na Steam-u zahteva od programera da preda Valveu 30% od cene. Sa druge strane, Bethesda.net pokretač je izazvao kritike kao softversko rešenje.  

Kada proces migracije na Steam bude dostupan, obavestićemo sve i ažurirati ova česta pitanja sa vezom gde i kako da migriraju“, dodao je programer.

 

U isto vreme nam stižu lepe vesti za Fallout igrače ali o tome u nekom drugom tekstu.

Comments

comments