Već godinama se Call of Duty posmatra kao multiplayer igra i mnogi od vas će u potpunosti ignorisati kampanju. Vanguard predstavlja akcioni ep o Drugom svetskom ratu. Super vojnici protiv poznatog neprijatelja nacističke Nemačke. Ovoga puta, nacisti se bliže kraju svoje kampanje i ulažu posljednji napor da ožive snove o svetskoj dominaciji.

Oni ovaj napor nazivaju Project Fenix, a na zajedničkim naporima jedinice Vanguard zavisi istorija planete zemlje!

Na raspolaganju su vam četiri lika sa nekim jedinstvenim karakteristikama. One uključuju komandovanje NPC vojnicima i pruža taktičku prednost. Likovi su impresivno dobro sastavljeni te ćete saznati više o svakom od njih kako napredujete kroz priču. Glasovna gluma je dosta solidna i iako je premisa urađena hiljadu puta ranije, motivacija likova i ulozi u igri otežavaju da kažemo onu dobru poznatu: Ah shit, here we go again.

Mislim da niko ne želi da doživi rat, i to ovaj iz igre, ali odličan dodatak u igri su vozila koja su napravljena zaista dobro i neuporedivo su realnija nego u prethodnih nekoliko delova franšize.

MULTIPLAYER

Vratimo se na srž svake Call of Duty igre! Multiplayer! Igra izgleda kao Modern Warfare! Ponekada se brzo igra, ponekada taktično! Ako više volite sporiji tempo konkurentskih naslova, Vanguard nije za vas. Tu je i dobro nam poznata receptura otključavanja nagrada kroz game passive i raznorazne mikrotransakcije kako biste što bolje izgledali u samoj igri.

Ovaj put su me developer iznenadili u pogledu dizajniranja mapa za multiplayer i iznenađujuće ih je veliki broj na samom lansiranju igre. Tu su nam i dobro poznati modovi igranja a ja bih voleo da izdvojim u Vanguardu Champion hill! Borbena arena bazirana na odredu gde se udružujemo i koordiniramo sa svojim najboljim prijateljima. Ima potencijala za eSports.

Tu su naravno i zombiji iako kada pomislim na zombije u ovom ratu odmah se prisetim Wolfensteina i izgubim volju da igram ovaj mod, naročito jer developeri nisu baš najbolje napravili zombije u Vanguardu te se nadam da će kroz nekoliko ažuriranja to biti ok.

POZITIVNO

  • Impresivna grafika
  • Multiplayer se drži
  • Najraznovrsnija CoD igra koju sam video u poslednje vreme

NEGATIVNO

  • Kampanja je kratka
  • Pokušaj dublje priče propada
  • Drugi svetski rat je predvidljiva i dosadna pozadina

ZAKLJUČAK

Još jedan CoD koji izgleda nikad bolje, naročito na PS5 konzolama. Ništa novo, ništa spektakularno! Ista receptura! Vanguard nije loš, nije sjajan, ali multiplayer mape će definitivno privući ljubitelje igre!

Preuzeto sa Respawn.ba

Autor Adi Zeljković

Ocena 72 SJAJNO!

Comments

comments