Nisam u grupi onih koji misle da sve što ima oznaku nekog brenda vredi više, ili je automatski bolje. Iskreno, nisam baš ni raspoložena da dajem desetine eura za pudere, prajmere i ostalu kozmetiku. Revolution puder može da stoji dobro kao i neki Too Face. Ali… sasvim slučajno sam pronašla proizvod za koji ću bez sumnje izdvojiti oko 6000 dinara, kao što su to već ovih dana uradile moje drugarice. U pitanju je podloga-puder

Chanel Les Beiges Water Fresh Tint

Prijateljica iz Švajcarske mi je ostavila nešto svoje šminke pre povratka, i među stvarima se našla i ova podloga, prajmer, puder, krema… nazovite to kako god poželite. Moja sramota, ali ovaj proizvod je u prodaji već par godina, i još veća sramota, ima ga u našim radnjama. Mada, pre će biti da je i do disributera koji ovaj proizvod možda nije reklamirao na pravi način. Pravac Chanel sajt da vidim o čemu se radi i kako se koristi pošto dolazi u paru sa četkicom od prirodne dlake. Četkica je kraća od standardnih, i dlačice su nekako gušće i kraće. Proizvod se istisne na gornji deo šake, utapka četkicom da bi se perlice i baza sjednili i nanosi se na lice prvo kružnim pokretima a onda u pravcu OD LICA ka ušima da bi sve delovalo prirodno.

Sa rasponom nijansi, koji je sa osam boja znatno niži od većine pudera, nema razloga za brigu jer je Les Beiges ​​Eau de Teint Water Fresh Tint je prilagodljiva formula, što znači da će svaka nijansa pokriti mnoštvo različitih nijansi kože. Na primer, veoma svetla koža može da nosi svetle, srednje svetle i srednje nijanse da bih se savršeno slagala ili da bih malo zagrejala kožu. Nijedna od nijansi neće izgledati neprirodno ili kao maska. 

Kada se nanese, trenutni efekat je blistava i jedra koža, a traje koliko i bilo koja dobra hidratantna nega kože. Za normalne tipove kože to bi bilo veći deo dana. Ako ste tip sa veoma suvom ili dehidriranom kožom koja ima tendenciju da upije šminku, možete očekivati kraće trajanje sjaja, možda četiri sata ili tako nešto. Isto, ukoliko je vaša koža veoma masna i/ili ste u veoma toplom i sunčanom okruženju. Ako vam je potrebno dopunjavanje, možete to učiniti vrlo bezbrižno bez brige o zgrušavanju ili nakupljanju zahvaljujući toj laganoj formulaciji na bazi vode.

Kada sam prvi put stavila ovu podlogu, nisam želela da stavljam preko neki puder ili slično, jer što sam starija to su i bore dublje kada se stavi puder. Ova podloga puder nema pokrivenost, vide se i dalje pegice i sve ostalo na koži ali dobijate neki osećaj svežine. Ono što je mene iznenadilo je da nema osobe koja me nije pitala šta se dešava i zbog čega tako zračim, i da li sam se zaljubila. Koža vam jednostavno izgleda zdravo, zategnuto i kao da ste se bogovski naspavali! Sigurna sam da će sve dobiti još jednu novu dimenziju kada dođe leto. Leto i puderi nisu najbolja kombinacija čak ni kada su vodootporni. Ovaj proizvod će, sigurna sam, meni biti dovoljan da ga koristim preko dana u letnjim danima. I svakako ću uzeti tamniju nijansu  da mogu da koristim odvojeno ili kombinujem sa ovom svetlijom koju imam. 

Osnova sastava je, pogađate – voda. Formulacija je 75% H2O, zatim je drugi sastojak na listi glicerin, čvrsti molekul koji vezuje vlagu i koji se široko koristi u kremama i serumima za negu kože. Ekstrakt semena tamarinda je ovde nesumnjivo superstar sastojak. To je odličan hidratant, prepun polisaharida koji uvlače vlagu u kožu i zadržavaju je tamo. U stvari, seme tamarinda deluje na isti način kao i hvaljena aktivna hijaluronska kiselina, i pokazalo se u nekim studijama da nadmašuje HA u hidrataciji. Takođe je bogat antioksidansima, koji pomažu koži da se zaštiti od zagađenja i UV oštećenja. Što se sastojaka tiče, pigment je skoro isti u većini formula za podlogu, ali ovde se jedinstveno isporučuje putem malih mikro-kapljica suspendovanih u vodenoj formuli. Osim što izgledaju veoma atraktivno kroz providno pakovanje, ove male kapljice se ispumpavaju zajedno sa svim svojim ostalim sastojcima za negu kože i efikasno utiču na kožu. Ovo daje teksturu koja se veoma razmazuje i može se nanositi i rukama. Iako Chanel uključuje kako sam napisala veoma simpatičnu malu četkicu, a koja će, ako više volite da koristite alate za nanošenje, odlično uglačati i prolepšati kožu.

Jednostavan za upotrebu, može da se kako sam istraživala po internetu kombinuje kao podloga ispod pudera, ili čak stavlja preko pudera, meni je savršen kao brzo rešenje za kožu koja izgleda kao milion dolara. Nadam se da će Jasmin ili neka druga parfimerija uskoro imati popuste pa preporučujem da svakako investirate u ovaj proizvod, čak i ako nije na popustu. Vredi!

Comments

comments