Da li je vama već dosta onih pametnih umetnika koji misle da je dozvoljeno da se menjaju legendarni filmovi i svima poznate priče? Meni iskreno nikada neće biti jasna potreba da menjaš ono što su generacije čitale na jedan način. Ukoliko želiš da budeš inovativan, napiši bre novu priču. Pre izvesnog vremena se govorilo o snimanju rimejka za Povratak u budućnost i onoga ko to uradi bi trebalo spaliti na lomači.

Ali, kako se postaviti i prema izmenama toliko svima poznatih Disney priča? Trenutno se priprema nova igrana verzija filma Hercules.

U razgovoru za Collider, producent filma Russo objašnjava da su on i njegov producent i brat Joe Russo planirali da primene isti pristup adaptaciji Disney filma Hercules kao što su to uradili sa svojim Marvel Cinematic Universe filmovima. “Mislim da uvek imam potrebu da donesem nešto novo jer iz našeg pristupa priči, nije nam interesantno da radimo bukvalni prevod,” kaže Russo. “To smo već uradili sa Marvel filmovima. Mi ne radimo skroz tačan prevod stripova jer mislimo da ukoliko želite tu priču, vi ćete tu priču i pročitati.”

Russo je dodao da će igrani Hercules predstaviti aspekte priče koji se nisu videli u filmu iz 1997: “Mi ćemo vam doneti drugačiju priču. Mislim da ćemo uraditi nešto što je u osnovi originala i što je time i inspirisano, ali, tu će biti i novih elelemenata.”

Russo je bio manje otvoren kada je govorio o tome da li će njihov film biti mjuzikl kao original. “Ne može reći da li je ili nije,” Russo kaže. “Muzika će svakako biti deo filma.” Ovaj igrani film piše Dave Callaham, koji je takođe scenarista za Marvel-ov Shang-Chi i Legend of the Ten Rings.

Trenutno se ne zna datum početka produkcije.

Komentari

Komentari