Na današnji dan, pre devet godina, ludi Vaas pokušavao je da nam približi svoju definiciju ludila u tada novom uskrsnuću Far Cry serijala. Najuspješnija igra Far Cry serijala izašla je u poznim godinama sedme generacije konzola i postavila obrazac po kojemu je Ubisoft nakon toga štancao skoro sve svoje single-player igre.

Već je i drugi deo Far Cry bio smešten u otvoreni svet, ali tek je trojka iskoristila sve prednosti takozvanog sandbox dizajna, dajući nam hrpu aktivnosti koje su, za razliku od trčanja po lek za malariju iz Far Cry 2, zapravo bile zabavne. Lov nam je u Far Cry 3 probudio predatorske instinkte, a osvajanje neprijateljskih izvidnica i baza donosilo nam je korisne stvari u borbi protiv pirata s tropskog raja, Rook Islanda.

Za uspeh igre svakako su bili zaslužni i njeni likovi. Paletu je predvodio legendarni Vaas u izvedbi glumca Michaela Monda, ali su jednako zapamćeni i njegova sestra Citra, ludi doktor sa gljivama, pa čak i glavni lik Jason Brody koji se od početnog mlitavca do kraja igre pretvorio u pravog manijaka.Ipak, Vaas je u konačnici bio taj koji je postao zaštitno lice igre iako nije bio ni glavni negativac u njoj.

Dnevna doza nostalgije u saradnji sa momcima sa portala

Respawn.ba

Autor teksta Adi Zeljković

Comments

comments