Nedelja! To je dan koji inače najviše volim jer imam neke svoje rituale. Kafa u Costa Coffe u Krunskoj (prvo dođem sama i polako ispijam kafu i čitam novine), onda mi se pridriže drugarice i nakon toga pijaca, a možda i moment sa drugom grupom drugarica. I možda šetnja sa psom. Nedelja u kući nije nedelja. Ovoga puta ću imati par nedelja koje ću provesti u kući.

Svaki oporavak ima svoja pravila a na nama je da se tome prilagodimo a ne da pokušamo da ga prilagodimo nekim svojim rokovima i idejama

Danica Manojlović

Primećujem da levi kapak ne mogu da podignem a ogledalo pokazuje još veći otok. Umesto da stvari krenu na bolje, kod mene je sve naopako. Znam da je to normalno, i znam da ima još dosta do oporavka ali me nekako baš pogađa razvoj situacije. Znate onaj osećaj kada sve krene odlično, bolje nego ste očekivali, i onda već počnete da menjate neke svoje planove i jedna sitnica vam osvesti i vrati unazad. Možda sam ipak trebala da uzmem nešto protiv otoka? Samo ja mogu da se pravim pametna i hoću prirodno iako je medicina našla način da pomogne u ovakvim situacijama.

Osećaj na licu je i dalje više neprijatan nego bolan. Kao da mi je neko dobro išmirglao krajeve nerava. Osećam prste ali kao da pipam karton ili drvo koje je u slojevima na mom licu. Asimetrija je i dalje tu a prljava kosa počinje da me nervira. Hm… Uzimam knjigu u ruke sa idejom da čitam. ne ide! Netflix mi je dosadan. TV je nikad gori izbor. Pije mi se double doutch koji iovako nije opcija jer sam na Dukan dijeti. Fale mi ljudi oko mene i razgovor. Nervoza i neka želja za plakanjem. Depresijo, ti li si?

Na nekom od kanala počinje Svrha života jednog psa. Idealno! Životinje su mi slaba tačka pa ako mi se već plače, eto razloga. Ispostavlja se da to baš nije najpametnija ideja. Ja naduvena i u zavojima sada imam i pun nos i dodatno otečene kapke. Ipak, shvatila sam da je valjda i taj neki osećaj male bespomoćnosti deo procesa oporavka. Pretragom informacija na internetu saznajem da sam u pravu i da je to normalno posle cele euforije pre i odmah posle operacije.

Vilica je i dalje zašrafljena i teško mi je da otvorim usta. Panje zuba i dalje nije opcija i to me dodatno nervira.

Nastavljam sa dijetom pa iako svakako moram da jedem tečno, prilagođavam opcijama faze 2.

Brokoli supa se sprema brzo sa lukom, brokolijem i začinima. Živeo štapni mikser i slamčice!

Čini mi se da ovih dana i nemam neku želju za jelom a vaga pokazuje da sam izgubila 2 kilograma za 4 dana. I to je nešto!

Predlažem vam na osnovu mog iskustva, i verujte mi da mi je žao što mi to u ovim danima nije palo na pamet, uzimajte Lysobact preventivno da vam se ne bi pojavile neke bakterije, afte ili slično u ustima. 

I danas sam nekako umorna celog dana pa uspevam da zaspim neposredno pre početka serije Crna svadba. Kao kokoška što bi neki rekli.

Comments

comments