U prošlom tekstu sam napomenula da nisam toliko razmišljala o Face lifting operaciji koliko sam hvatala sebe kako stojim ispred ogledala i povlačim prstima na gore one odvratne jastučiće, kao obraze buldoga.  I dok većina ljudi koje poznajem komentariše kako izgledam top za svoje godine, mene je to mnogo nerviralo. Gledate se a ne vidite ono što osećate. Totalni nesklad unutrašnjeg i spoljašnjeg. 

Mezoniti su tretman koji obožavam! Poslednjih godina sam ga uradila na licu i telu i rezultati su stvarno fenomenalni i dugotrajni. Zakazala sam tretman kod Dr. Marine i otišla da mi uradi nešto sa tim jastučićima. I onako.. kao psihologu joj rekla sve što me je mučilo. Predložila je Face lifting! Opa! 

Da li je 54 godina rano, kasno ili pravo vreme?

Pravo vreme je kada znate šta vam treba, nemate nikakvu nedoumicu oko toga ko to treba da uradi i najbitnije, u mogućnosti ste da se organizujete. Da mi je ćerka mlađa, ili da sam i dalje na nekom od prethodnih poslova koji zahtevaju svakodnevno prisustvo, bilo bi problematično. Ovako… idemo!

Sa Doktorkom Marinom je jako lako dogovoriti se ali i saznati sve što je potrebno. Znam da nije od onih lekara koji će pristati da urade nešto što nije u skladu sa njenim shvatanjem lepote, a to je prirodno.  Poznajemo se od 2012. godine kada sam sasvim slučajno došla u ordinaciju na tretman kavitacije. Od tada, ona se usavršavala a ja sam bila svedok njenog napredovanja. I tu energiju, volju i želju za učenjem nisam do sada videla. Zbog toga nisam ni jednom uhvatila sebe da pomislim “Hajde polako… možda nije još vreme“.  Jedino sam se zapitala da li je pametno razgovarati o ovoj odluci sa ljudima u mom okruženju.

Da se razumemo, ja ništa ne krijem i to nije razlog ove nedoumice. Stvar je u tome da svako ima neko svoje mišljenje koje ja cenim i poštujem, ili neka iskustva koja su verovatno istinita i realna. Činjenica je da nismo svi isti i da ponekada od prijatelja ne tražimo njihovo mišljenje već podršku da uradimo ono što smo zamislili.  I naravno da sam čula gomilu razloga za NE, kao i priče o prijateljici prijateljice kojoj se desilo…

Ne postoji situacija ili proizvod, ili bilo šta što možete zamisliti a da ne postoji neko sa lošim iskustvima. Nekome jedan parfem može biti najlepši na svetu dok nekog drugog boli glava i ima želju da se ispovraća od istog. Neko jede meso a nekome smeta voće. Primera je bezbroj. Istina je da smo svi mi drugačiji i da to uvek treba imati u vidu. Zbog toga sam odmah i odlučila da prihvatim preporuku i uradim Face lifting i to od strane osobe koja definitivno moje lice poznaje bolje od mene. Doktorka Marina zna i moje navike, i način života kao i karakter. Sve to je bitno kada se radi neka intervencija, zar ne?

Datum smo brzo zakazali i ako sve bude po planiranom, Nova Godina – nova ja!

Ostalo je oko tri nedelje od dogovora do intervencije a na meni je da se organizujem da sve protekne na najbolji mogući način. Ono što je meni bio jedan od problema je cela ova situacija sa Kovidom i pitanje “Šta ako…?” Jedino mi je preostalo da se pazim koliko je to moguće i brojim dane do operacije!

Comments

comments