Svako vreme ima svoje idole, svoje načine i svoje primere lepote. Nekada su obline bile IN, onda su se generacije izgladnjivale do bolesti, mala usta, velika usta, tanke obrve, debele obrve i u poslednje vreme nadograđene zadnjice. Naravno da nije sve ono što je moderno nužno i lepo. Meni su recimo trenutno ružne prenaglašene zadnjice i debele i na gore začešljane obrve. Mislim da sam videla samo 2 devojke kojima ovaj novi trend lepo stoji. Pre godinu dana sam doživela da me neki dečkić koji verovatno ni nema pojma kako izgledaju normalne obrve (nisu mi obrijane i tetovirane) iskritikuje po pitanju istih iako je u pitanju bila recenzija slušalica. Šta će, kako da se ljutim kada verovatno nije video normalne obrve. I da me neko u startu ne razume pogrešno, nemam ništa protiv prirodno i lepo urađenih obrva, ali su retke.

Ipak, koliko god da su se pravila menjala, jedno je ostajalo – GODINE! Šta treba žena da oblači u skladu sa godinama, kakvu frizuru treba da ima, kako da se šminka. Ageism je čini mi se trenutno veoma jak i mnogo je onih koji robuju predrasudama. Pogledajte Instagram, ili još gore Twitter. Toliko kritika, užasnih komentara i nipodaštavanja žena koje imaju preko 50 godina. Doživela sam da mi zbog godina pišu da sam baba i da treba da batalim pisanje o gejmingu, da treba da pazim kako se oblačim i da realno nisam kompetentna da govorim o nekim stvarima. Činjenica je da se ja  osećam kao neko ko ima mnogo manje godina ali i dalje posedujem  neverovatno poslovno i životno iskustvo koje treba ceniti i poštovati!

STARI DOSTOJANSTVENO! Ok! Samo šta znači to dostojanstveno? Da li naš stil treba da određuju godine ili ukus? Kako mi je odjednom zabranjeno da nosim kratke suknje ako i dalje imam iste noge? Mladi danas ne vode računa o tome kako neke stvari nose i da li im je to u skladu sa oblikom tela. Nikada više celulita na izvolte, Preterano sređivanje u jutarnjim satima i nikakva razlika između poslovnog oblačenja i izgleda starlete. Sve može ali samo ako ste ispod 50! A o prozivanju poznatih žena u novinama je bolje ne govoriti. Letos smo imali slučaj Kristine Kovač ali je činjenica da ne postoji žena na estradi kojoj neki anonimni stažista žute štampe nije uputio ružnu kritiku i odvratan naslov. Ukoliko radite nešto na tome da bolje izgledate, prozivaće vas da ne starite u skladu sa godinama. Ukoliko želite da izgledate prirodno, teško vama što imate bore i podočnjake. Obrni i okreni, uvek će vas neko kritikovati.

Život je samo jedan. Poštujemo roditelje i trudimo se da ispunimo njihova očekivanja koja su nekada i nerealna. Posvećujemo se deci koja čini se i ne cene baš sve ono što uradimo. Posao nam ispunjava pola života i  tu dajemo veliki deo sebe. Ko ima pravo da nam onda govori šta je dostojanstveno starenje i kako treba da se ponašamo? Budimo dobri ljudi a naš izgled treba da bude samo naš problem. 

Danica Manojlović

Najnoviji primer osobe koja je pronašla fontanu besmrtnosti je Madonna koja trenutno izgleda mlađe i lepše nego na vrhuncu karijere. Mnogo je kritika ali nju to ne dotiče. Ako se ona oseća kao da ima 35, i ima mogućnosti da to postigne… psi laju a karavani prolaze. 

Ja sam uvek bila pristalica minimalnih sređivanja i nege. Ne volim prenaglašena usta i neprirodne jagodice, banana obrve i preteranu šminku. Volim da probam nove tretmane ali na žalost, mnogo je tu prevara i laži. Industrija lepote mnogo obećava ali često dosta toga ne ispunjava. I to se neće promeniti. Ono što bi trebalo da se promeni je da otvoreno govorimo o stvarima koje želimo da unapredimo i o onome što smo radili.

Botox, fileri, mezoniti, PRP… procedure koje se rade u skoro svim ordinacijama i salonima a koje navodno 80% žena nikada nije radilo. Krije se od prijateljica, krije se od muževa i odjednom su samo tako ustale prolepšane i zategnute. Zbog čega je sramota uraditi nešto što će učiniti da se osećamo bolje? Zar nije bolje da o tome govorimo otvoreno a ne da po novinama čitamo o radovima raznih priučenih doktora koji su kasapili žene koje o tome nisu smele da govore? Sada je  najnoviji trend “odmor u Turskoj” gde toliko plivate da se vratite mršave, zategnute i 15 godina mlađe. A svi znaju i niko nema pojma o klinici koju ste posetili. Da je manje osuđivanja, bilo bi više istine, zar ne?

Poslednjih par godina sam povremeno stajala ispred ogledala i pokušavala da se setim kako je to izgledalo pre nego sam dobila one buldog obraze koji vise sa strane i užasno nerviraju. Fileri su delimično pomogli, mezoniti još više ali vremenom se sve vraća na svoje. Kada sam krenula da pročitam komentare i utiske žena koje su radile Face lift nisam mogla da pronađem ništa pacijentkinja kod nas. Strani sajtovi da, ali kao da kod nas nema desetina ovih operacija dnevno.

Naći ćete tu i tamo poneki komentar na sajtu klinike ali na forumima, blogovima ili Youtube kanalu, teško. Ana.rs ima neka iskustva ali je to suviše malo. Stranih napominjem ima više nego dovoljno da vidite kako sve to izgleda.

Kako odabrati kliniku i lekara?

Šta je potrebno uraditi pre operacije?

Kako teče operacija?

Šta posle operacije?

Toliko je pitanja a tako malo odgovora!

Komentari

Komentari