Prvo je IGN objavio, pa su svi ostali preneli, da je Todd Howard u intervjuu otkrio da Bethesda ima dosta dobrih planova za igru Fallout 5, i do sa naglaskom na činjenicu da će igra izaći! Na žalost, dodao je i da im ona za sada nije prioritet. Howard je napomenuo da je prioritet za studio sasvim očekivano sci-fi avantura Starfield, koja izlazi 11. Novembra 2022 godine a da će se nakon toga sve prebaciti na Elder Scrolls 6.

Elder Scrolls 6 je trenutno u fazi razvoja i čini se da će tako i ostati jedan duži period. Ova toliko očekivana igra će potpunu pažnju developera dobiti tek nakon izlaska Stafield, a kada se i Elder Scrolls 6 pojavi u radnjama, tek tada se može očekivati da Fallout 5 dobije pažnju koju zaslužuje. Prostim logičkim razmišljanjem dolazimo do par godina čekanja!

U intervjuu je napomenuto da postoji određeni plan i da se  Fallout 5 razvije u nekom eksternom studiju. Većina se nada da je to šansa da Obsidian, studio iza čuvenog Fallout New Vegas, iznedri peti nastavak u ovom čuvenom serijalu. Pretpostavljam da svi već znaju da su i Bethesda i Obsidian sada u okviru Xbox Game Studios.

Ko će samo toliko čekati?

Comments

comments