Kada se govori o najuspešnijim XBOX naslovima, Forza Horizon je svakako na listi!

Forza Horizon 5 je igra koja nudi brojne načine na koje igrači mogu da komuniciraju sa svojim svetom. Livery editor igre omogućava igračima da preuzmu pravo vlasništvo nad svojim automobilima, pri čemu je jedan obožavalac uspeo i da replicira određeno Breaking Bad vozilo u Forza Horizon 5. Neko bi pomislio da bi pravljenje igre otvorenog sveta u kojoj je vožnja glavno sredstvo interakcije moglo da zastari, ali Playground Games nudi mnoštvo aktivnosti i izazova kako bi Forza Horizon 5 bio dosledno angažovan i uzbudljiv.

Igrači mogu da nabave nova vozila na mnogo različitih načina. Mogu da pobeđuju u trkama, dovršavaju zadatke, Barn Finds i druge ii da ih prilagode svom ukusu, kako interno tako i eksterno. Iako će neke interne modifikacije takođe uticati na izgled automobila, Livery editor će drastično promeniti izgled automobila, pri čemu će igrači moći da kreiraju prilagođene dizajne i dele ih sa drugim igračima. Postoji preko 400 automobila u Forza Horizon 5, što čini neverovatnu brojku jedinstvenih vožnji.

Obožavalac serije Breaking Bad je napravio legendarni kamion Los Pollos Hermanos u okviru Forza Horizon 5. Ovaj izgled vozila Vandura je odmah prepoznatljiv svima koji su gledali popularnu emisiju, a služi kao paravan za Gustava Fringa i njegovo narko carstvo. Sa strane kombija je klasični logo “chicken brothers,” uz rupe od metaka i asocira na određeni slučaj kada je Mike Ehrmantraut morao da se brani dok je prevozio neke stvari.

Breaking Bad je nedavno imao cross over  sa Far Cry 6 kada je igračima omogućeno da se oblače kao zaposleni u Los Pollos Hermanosa pa i kao i sam Heisenberg.

Ovaj kombi Los Pollos Hermanos pridružuje se već zapanjujućoj količini omaža Breaking Bad kroz video igre. Jedan obožavalac je ambiciozno rekonstruisao scene iz Breaking Bad koristeći Grand Theft Auto 5. Sve je urađeno u potpunosti uz pomoć in game assets u igri i bez eksternih modova. Drugi obožavatelj je koristio kreativni mod Minecraft-a da napravi legendarni RV koji su Wolt i Jesse koristili tokom prvih nekoliko sezona serije.

Uprkos tome što je prikazivanje završeno pre skoro deceniju, Breaking Bad ostaje važan u pop kulturi, nastavljajući da privlači fanove i inspiriše njihovu kreativnost kao što se ovde vidi. Obzirom na popularnost koju je Forza Horizon 5 već postigao samo nedelju dana nakon lansiranja, Livery editor je još uvek u povojima. Kako vreme odmiče, a igrači dobijaju više iskustva u korišćenju istog, sigurno će doći hrabriji i složeniji izgledi automobila. 

Ipak, skidam kapu i ovome što je sada urađeno! Stvoriti tako tačnu rekreaciju kamiona Los Pollos Hermanos za tako kratak vremenski period je zapanjujuće, i  samo možemo da zamislimo šta će oni dalje nastaviti da prave.

Comments

comments