Prvi tekst za sajt Informera.

Danica Manojlović | 21.12.2017. | 11:33

OVA MAMA JE GEJMER! Kolumna Danice Manojlović

HI-TECH         0

Prošle godine je ovaj „naš“ održan u novembru i samo u jednoj hali, a ove godine je pomeren za decembar i proširio se na tri hale. Ovim pomeranjem, i podudaranjem sa Sajmom nauke, ali i Novogodišnjim vašarom pa i Future parkom, napravljen je pravi potez

Parking sajma je bio prepun autobusa iz svih delova zemlje a vreme odvojeno za dolazak u Beograd je iskorišćeno u potpunosti.

Preko 50 izlagača, veliki broj turnira ali i mnogobrojne youtube zvezde okupili su neočekivano veliki broj ljudi. Za sve uzraste je bilo po nešto. Od autića do virtualne stvarnosti.

facebook/Games.CON

Meni najupečatljivije od svega je veliki broj dece. Neću zalaziti u to da li su dovukli roditelje samo da bi videli Baku prase ili Kovalsku, ili je njihov izbor neki od naših najpoznatijih gejmera. Bitno je to da su roditelji odvojili vreme i zajedno sa svojom decom pogledali sve ono što je bilo najbitnije na ovom festivalu. Odvojili su vreme za druženje sa svojom naslednicima i nadam se, pokušali da neke stvari vide njihovim očima. Neki su odlučili da i sva tri dana posvete svojim malim budućim gejmerima.

facebook/Games.CON

Odavno na jednom mestu nisam videla toliko pozitivne energije i toliko osmeha. Imala sam utisak da se povećanjem broja prisutnih povećava neka dobra energija umesto uobičajne nervoze zbog gužve. Kao da je svima bilo bitno da brojem posetilaca pokažu koliko gaming u Srbiji postaje bitan deo naših života.

Bilo je tu i suza i nerviranja zbog izgubljenih mečeva. Bilo je i kritika organizacije pojedinih turnira. Neko bi rekao da ko gubi ima pravo da se ljuti, a ja bi samo dodala da su turnire organizovale razne organizacije i da se nikako ne stavljaju svi u isti koš.

facebook/Games.CON

Moja jedina zamerka svemu je da bi neka vrsta informacije o izlagačima, štandovima, turnirima i satnicama mogli da se postave na ulazima u hale, i pored stepenica kako bi sve informacije imali i oni koji pre dolaska nisu posetili sajt ove manifestacije. Organizatori festivala Digital & Entertainmet Festivals su svakako svesni svega i sigurna sam da će sledeće godine svi propusti biti ispravljeni.

www.indijankadanka.com

Comments

comments