OVA MAMA JE GEJMER: Gejming je škola! Kolumna Danice ManojlovićPromo
Danica Manojlović | 09.03.2018. | 12:36

OVA MAMA JE GEJMER: Gejming je škola! Kolumna Danice Manojlović

HI-TECH         0

Smatram da je  GEJMING sekcija od izuzetnog značaja za razvijanje sledećih sposobnosti  kod učenika: komunikaciju , timski rad, kreativnost, taktičnost u radu, postupnost ….

Nadam se da će naša škola kao prva  osnovna škola koja je uvela ovu sekciju biti uspešna i da će i dalje negovati dobru saradnju među  učenicima, rekao je direktor ОŠ „Jovan Dučić“ Slobodan Marinković

Kada sam ovog vizionarskog direktora škole na našem prvom razgovoru upitala da li ima nekih nedoumica oko gejming sekcija, rekao mi je da veruje da je gejming svakako deo budućnosti i da je njegova namera oduvek bila da učenicima izlazi u susret, uvodi inovacije kako bi im školovanje učinio interesantnijim ali i da ih što kvalitetnije spremi za život i profesije kojima će se baviti.

Ovih dana me svi zovu da ponude pomoć jer je organizacija turnira teška ali iskreno, sve ovo je pripremljeno uz pomoć mojiih prijatelja. Očigledno je da nisam jedina koja veruje ne samo u gaming, nego i u našu decu. 16. Mart je blizu pa će svi oni koji ne veruju u ovo i imaju kritički stav prema gejmingu moći da se uvere da greše. I nisu samo roditelji zainteresovani da vide kako to izgleda. Svim prijavljenim timovima će doći da daju podršku i eSport profi igrači, neki od naših najpoznatijih youtubera, sportisti ali kompanije koje u ponudi imaju gejmersku opremu. Ne da bi se reklamirale već da vide šta je sve potrebno školama. Jedan set za sve računare gejmerske sekcije je obezbeđen, ali takođe su spremni i za sledeće koje se budu odlučile na ovaj korak.

One škole koje nisu u mogućnosti da naprave sekcije u školama, imaće dogovor za određene dane i besplatno vreme u najbližim igraonicama koje reše da pomognu ovaj program, a uz nadzor učitelja.

Znam da ima onih koji smatraju da deca ne treba da dobijaju novac od ovih sekcija ili od učestvovanja na budućim turnirima. Nikada novac za đake nije ni spominjan. Svi znamo da našim školama fali oprema, da ih treba obnoviti, da ima đaka koji nisu u mogućnosti da idu na ekskurzije, da postoje dvorišta bez ograda pa i ulice bez ležećih policajaca.

E to je moja ideja! Da nagrade budu novčani vaučeri koji bi se odmah isplatili školama, ili u zavisnosti od sponzora ono što je školama najpotrebnije. Ako je izdavačka kuća – knjige. Ako je turistička agencija – ekskurzije ili letovanja za učenike koji nisu u mogućnosti da sebi to priušte. Ako je IT firma – oprema za učionice za informatiku. Sponzori energetskih pića bi mogli da daju sokove za sva školska dešavanja. Gde su obnove škole, dvorišta, internet, unapređenje softvera…

Na ovaj način, učenici će moći da pokažu svoje sposobnosti ali i da pomognu svima u svojoj školi. Na nama je da pomognemo malim gejmerima!

Sada smo već dogovorili da će se kvalifikacije za prvi zvanični turnir održati u Oktobru i Novembru a da će finale biti na GamesCon-u krajem godine. Ja ću dati sve od sebe da skupimo što više sponzora i nagrada za škole.

Tu za sve one koji imaju pitanja, nedoumice ili želju da pokrenu isto u svojoj školi.

A sledećeg petka na mnogim medijima ćemo uživo imati novi tekst i priču ove kolumne. Pitajte, nemojte kritikovati ako nemate sve informacije. Tu sam da probam da vam odgovorim.

Neka i nama starijima gejming bude jedna od lekcija koje treba da naučimo u životu!

Comments

comments