Prošlog meseca je globalni tehnološki brend HONOR lansirao Ultra Fusion tehnologiju fotografije sa četiri kamere, implementiranoj na HONOR Magic3 seriji u Kini. Kao flegšip smart telefon sa najnovijom tehnologijom, serija HONOR Magic3 dobila je priznanje i od potrošača na kineskom tržištu. Tržišni udeo kompanije HONOR porastao je na 16,2%, čime je postignut neviđen oporavak koji je dostigao skoro najviši nivo u istoriji kompanije HONOR.

HONOR se udružio sa vodećim svetskim tehničarima za istraživanje i razvoj i ključnim stručnjacima u oblasti algoritama za snimanje kako bi obezbedio snažnu tehničku podršku sistemu za snimanje iz serije HONOR Magic3. Filozofija kompanije HONOR je snimiti trenutke koji odražavaju stvarnost, kao i da korisnicima obezbedi boju za njihovu inspiraciju. 

U svetlu toga, HONOR je posvećen unapređenju budućeg razvoja mobilnih telefona, uključujući unapređenje osnovnog kvaliteta slike i optimizaciju scenarija kako bi se obezbedilo jedinstveno iskustvo fotografisanja i snimanja. Platforma HONOR Image Engine i inovativna Ultra Fusion fotografija sa četiri kamere predstavljaju novo poglavlje kada je reč o fotografisanju i snimanju, omogućavajući korisnicima da izraze svoje emocije, misli, stavove i osećanja koristeći moć tehnologije.

Fusion fotografija postala je rastući trend za sisteme za obradu slike na pametnim telefonima, budući da je prostor za poboljšanje hardvera za slikanje ograničen malim dimenzijama pametnih telefona. Uprkos tome što je tehnologija fuzije fotografija doživela veliki napredak, moć fuzije između više kamera i softverskog algoritma nije u potpunosti ostvarena. HONOR Ultra Fusion fotografija sa četiri kamere će to da reši.

Uz 1x zoom, HONOR Ultra Fusion fotografija sa četiri kamere spaja kameru u boji i jednobojnu kameru. U širokougaonom fokusnom opsegu, dolazi do fuzije glavne kamere u boji i ultraširokougaone kamere, dok se u telefoto fokusnom opsegu inteligentno koriste glavna kamera u boji i telefoto kamera, čime se postiže HD iskustvo snimanja.

Za pametne telefone, veličina senzora kamere utiče na jasnoću slika. Kako pametni telefoni postaju sve tanji i lakši, izazovi koji uključuju veličinu senzora i debljinu telefona postaju sve teži za rešavanje. Kako bi se osiguralo da se kvalitet slike unapredi bez povećanja veličine senzora, serija HONOR Magic3 nudi rešenje fuzije između senzora boje i monohromatskog senzora, pri čemu senzor boje obezbeđuje poboljšanu ekspoziciju i žive boje, a monohromatski senzor visoke definicije pruža bolju teksturu i detalje.

Da bi se prevazišao problem usklađivanja dve fotografije dobijene pomoću dva senzora, serija HONOR Magic3 pruža AI rešenje za fuziju, obezbeđujući usklađivanje nivoa piksela uz ispravljanje paralakse sa dvostrukim sočivom i poboljšanje stope uspeha fuzije slike. Sa inteligentnom tehnologijom fuzije kompanije HONOR, jasnoća slike se povećava za 18%, a unos svetlosti za 13%, obezbeđujući zadivljujuće slike sa živopisnim detaljima za uživanje korisnika.

Ultraširokougaoni objektiv postao je standardna karakteristika pametnih telefona. Koristeći ultraširokougaoni objektiv, broj snimljenih piksela se smanjuje, što utiče na nivo prikazanih detalja. Poboljšavajući ukupni kvalitet slike, HONOR Magic3 i Magic3 Pro opremljeni su ultraširokougaonim objektivom od 13 MP, dok se Magic3 Pro+ može pohvaliti ultraširokougaonim objektivom kompanije HONOR najveće rezolucije od 64 MP.

Glavna kamera serije HONOR Magic3 radi sa ultraširokougaonim objektivom kako bi poboljšala kvalitet slike za širokougaone snimke. Algoritam fuzije ispunjava detalje srednjeg dela informacijama dobijenim od glavne kamere, povećavajući jasnoću centra slike do 80% i poboljšavajući kvalitet slike snimljen ultraširokougaonim objektivom. Da bi se izbegle nedoslednosti između centra i ivice slike nakon fuzije, serija HONOR Magic3 usvaja Smart Zone Smoothing tehnologiju kako bi se osigurale prirodne i jasne fotografije čak i nakon fuzije AI.

Snimanje slika kratkom do srednjom žižnom daljinom je praksa pri snimanju portreta. Ali mnogi pametni telefoni imaju objektiv fiksne žižne daljine. Pri snimanju na kratkoj do srednjoj žižnoj daljini, aparat mora da postigne neprekidno zumiranje slike kroz kropovanje i digitalni zum nauštrb kvaliteta slike. Obezbeđujući slike visokog kvaliteta, HONOR Magic3 Pro i  Magic3 Pro+ imaju spoj glavne kamere u boji i telefoto kamere, optimizuju oštrinu slika snimljenih telefoto objektivom, koja pokriva žižnu daljinu između 54mm i 94mm i poveća jasnoću do 180%.

HONOR Magic3 Pro i HONOR Magic3 Pro+ opremljeni su telefoto kamerom sa periskopom od 64 MP i podržavaju i optičku stabilizaciju slike (OIS) i elektronsku stabilizaciju slike (EIS). Zajedno sa spajanjem glavne kamere i telefoto kamere, serija HONOR Magic3 omogućava korisnicima da fotografišu i snimaju pejzaže i ljude uz visoki kvalitet, čak i na daljinu.

Algoritam fuzije sa više kamera serije HONOR Magic3 dizajniran je na osnovu platforme HONOR Image Engine. Zahvaljujući naprednim algoritmima za snimanje i optimizaciji u RGB-u, sivim tonovima, spektru i dubini, sistem je u stanju da rekonstruiše proces snimanja, optimizuje efikasnost i integriše mogućnosti snimanja na različitim platformama kako bi isporučio zapanjujuće slike visokog kvaliteta u jedinstven i dosledan stil. Zasnovana na ovoj revolucionarnoj platformi, inovativna Ultra Fusion fotografija sa četiri kamere je novo rešenje koje integriše četiri kamere na pametnom telefonu i koje obezbeđuje lidersku poziciju u industriji kada su u pitanju fotografija i videografija.

U budućnosti, HONOR će se i dalje fokusirati na svoj dugoročni cilj isporučivanja tehnoloških otkrića i inovativnih proizvoda, osmišljenih tako da zadovolje potrebe i očekivanja potrošača na globalnom nivou. Lansiranje inovativne Ultra Fusion tehnologije fotografije sa četiri kamere predstavlja posvećenost kompanije HONOR da obezbedi najbolje mogućnosti u klasi kada su u pitanju fotografisanje i snimanje, jačanju svoje pozicije na globalnom tržištu i jačanju HONOR-a kao kultnog globalnog tehnološkog brenda.

HONOR je takođe otkrio da je takmičenje HONOR MAGIC MOMENTS startovalo 22. septembra. U eri masovnog fotografisanja, pametni telefoni postali su najpopularniji alat za snimanje čarobnih trenutaka u životu. HONOR MAGIC MOMENTS nagrada fokusirana je na kreiranje filmova i fotografije na pametnim telefonima, kako bi podstakla javnost da snima i deli lepe trenutke života bilo kada i bilo gde.

Za HONOR MAGIC MOMENTS takmičenje sastavljen je skup poznatih stručnjaka iz industrije koji će biti sudije. Svojom jedinstvenom estetskom vizijom i bogatim iskustvom u industriji, oni ohrabruju profesionalne fotografe i ljubitelje fotografije da učestvuju i otkriju izvanredne mogućnosti koje HONOR pruža.

U Gigatron radnjama možete naći veliki izbor HONOR uređaja.

Proverite specijalne promocije i akcije i sigurno ćete pronaći pravi model za vaše potreba.

 

Pročitajte i recenziju Infinix Note 10 ali i komentare o novim Xiaomi 11T i 11T Pro telefonima. 

Comments

comments