Koliko puta vam se dogodilo da probate proizvod nekog brenda i pomislite kako je odličan, a onda se razočarate kada kupite sledeći? I nebitno je da li je u pitanju hrana, kozmetika ili neki aparat za kuću. Hajde da zajedno testiramo neke proizvode i vidimo ima li razlike. Slobodno pišite ukoliko mislite da sam negde pogrešila jer… ukusi su različiti!

Nekada smo maske pravili od namirnica koje smo imali u kuhinji. Mekinje ili kafa za piling, voće i povrće, med, pavlaka… Sećam se da mi je jednom u toku gostovanja u emisiji Duška Jovanić rekla kako kada sprema nešto da jede to stavi i na lice. Pošto ta žena i dalje izgleda kao da je našla fontanu mladosti, sigurno je da tu ima istine. Ono što je sigurno takođe je da imamo sve manje vremena pa je ponuda u radnjama, kada su u pitanju gotove maske neverovatna.

Volim da odem u Aleksandar Cosmetics i pokupujem maske na akcijama. Isto je i sa DM radnjama. Uvek je naka maska na akciji i mislim da je glupo trošiti više nego što je potrebno. Maske možete držati u fiokama a ja volim da ih držim u frižideru. Imam celu jednu pregradu posvećenu maskama.

Ovde je u pitanju veliki distributer iz Kine, Guangzhou Mingkou Cosmetic Co. i jedna od njihovih serija. Imaju neverovatnu ponudu na Alibabi ali konkretno ove nisam našla pa je verovatno u pitanju neka starija serija. Cena pre akcije je bila 149. dinara a ja sam ih platila 99.

Maska obogaćena niacinamidom zateže kožu i podiže tonus, smanjuje vidljivost finih linija i bora, ujednačavajući ten. Reguliše lučenje sebuma, vraća koži prirodan izgled i sjaj, ostavljajući je mekanom i hidriranom. Ipak, ne preporučujem je jer sam probala mnogo bolje maske namenjene ovom problemu. Nisam primetila ama baš nikakve benefite stavljanja ove maske. Ni promenu boje, zatezanje, onaj osećaj da vam je nešto prijalo koži. Ništa! 

Maska sa vitaminom B12 sadrži i druge sastojke koji su bitni za kožu. Stimuliše regeneraciju ćelija koje povezuju nove slojeve kože. Dodaje vlagu za umornu, suvu ili neuravnoteženu kožu i pomaže u smanjenju tamnih ožiljaka i bora. Malo bolja opcija ali ne opravdava cenu. Za pun iznos koji odvojite, kada nije akcija, možete kupiti druge maske koje koštaju bez akcije 99. dinara i videćete razliku.  Miriše malo lepše i prijaće vam dok je držite na licu ali sve ostalo… slabo. 

Postojala je i treća opcija za zatezanje kože koju mogu da preporučim kao najbolju od sve tri, ali na žalost, nisam je slikala na vreme (pre nego sam je potrošila). Trenutno je nema u ponudi kod uvoznika, ali je nema ni na sajtovima.

Napominjem d amaske nikada ne kupujem po 1 komad nego više jer se pravi uticaj na kožu ne može kod nekih odmah primetiti.

Ova serija MENGKOU maski za lice u listovima me nije oduševila. Cena definitivno ne opravdava kvalitet i mislim da imate mnogo bolje maske u ovom, ili još nižem cenovnom rangu.

Danica Manojlović

Comments

comments