Koliko puta vam se dogodilo da probate proizvod nekog brenda i pomislite kako je odličan, a onda se razočarate kada kupite sledeći? I nebitno je da li je u pitanju hrana, kozmetika ili neki aparat za kuću. Hajde da zajedno testiramo neke proizvode i vidimo ima li razlike. Slobodno pišite ukoliko mislite da sam negde pogrešila jer… ukusi su različiti!

DUKAN dijeta, ili bilo koja druga dijeta mogu biti naporne kada dobijete nenormalnu želju za slatkišima, ili nekim namirnicama koje nisu na spisku dozvoljenih. Meni su ovi sosovi neverovatno pomogli i svakako ću neke od njih ostaviti u svojoj ishrani kao zamenu za neki kaloričniji proizvod. Vremenom se naviknete da kuvate i spremate sa ovim sosovima i na taj način definitivno smanjujete unos kalorija.

Kada imate proteinske dane, ili kombinacije. majonez može mnogo da ppomogne da hrana ima bolji ukus, ali i da manje razmišljamo o tome kako smo na dijeti. Ko ne voli salatu sa tunom, ili piletinom u kojoj nema i malo majoneza? Tu je i razno povrće, punjena jaja, riba… Ovaj majonez ima 0% šećera i masti, 0,98% kalorije i 0,1 gram soli po porciji od 10 grama. Neko bi rekao da je idealan da ga stalno imamo u frižideru. Na žalost, NE PREPORUČUJEM ga! na stranu što je vodenas, dosta sosova ove kompanije je nekako vodenasto, ovih 0,1 gram soli se nikako ne osećaju. Kapiram da majonez koji ne goji teško da može da ima ukus kao pravi ali ne očekujem da bude sladak. Ovo nije majonez već neki sladkast bućkuriš koji predlažem da ne kupujete.

 

Dukan dijeta ima dosta kombinacija mesa i povrća pa će vam salate biti često na meniju. Kombinacija je bezbroj ali preliva ne toliko. Meni nešto oni iz knjige recepata nisu omiljeni pa pokušavam da nađem proizvod koji će mi brzo pomoći da imam ukusan obrok. Ovaj definitivno PREPORUČUJEM!

Cezar preliv je idealan za salate sa piletinom ili ćuretinom jer je toliko dobar ukus da vam se čini da u ustima imate ćak i one krutičiće koje uvek pospemo kada pravimo ovu salatu. Kao da jedete salatu u nekom skupljem restoranu. Svaki ukus je na svom mestu i definitivno nemate osećaj da sebi nešto uskraćujete dok ste na dijeti.

Proverite neke od recepta za Dukan dijetu za ideje, ali javite i vaše recepte!

Comments

comments