Do pandemije ste i mogli da se provlačite bez laptopa. Posle pandemije, ništa više nije isto! Svima su nam potrebni prenosni računari. Posao, učenje, zabava… I svima nam je potrebna dobra futrola ili torba koja će čuvati naše sredstvo za rad.  Ima nas koji obilazimo klijente, radimo i u kafiću između sastanaka, ukratko – prenosimo laptop sa jednog mesta na drugo. Bilo da pišete uz kapucino u kafiću, sastavljate prezentaciju u avionu ili uređujete fotografije, potrebna Vam je futrola ili torba za laptop. Ali, da li ste se ikada zapitali šta je to o čemu treba da vodite računa kada birate futrolu ili se jednostavno rikovodite cenom i izgledom?

Pre kupovine futrole ili torbe za laptop treba da odlučite šta je najvažnije za vas – udobnost, lepota, pouzdanost, niska cena, ili obrnuto – status i prestiž? 

Veličina

Ovo je prvo što morate da utvrdite! Veličina torbe za laptop mora biti potpuno kompatibilna sa istim. Ako je torba prevelika, laptop će se oštetiti. Suprotno tome, ako je premala, možete oštetiti računar dok pokušavate da je zakopčate.  Mnogi brendovi posebno dizajniraju raspon veličina za najnovije modele laptopova. 

Budući da morate spakovati i dodatnu opremu pomoću koje radite, dobra futrola ili torba moraju imati dovoljno mesta za punjač, kablove, novčanik, čak i po nekima kutiju za ručak i flašu vode. Bitno je da se laptop nalazi u posebnom delu. Za ljude koji često poslovno lete, torba bi morala da odgovara dimenzijama koje su postavile sve aviokompanije. Takođ, trebala bi biti i dovoljno mala da se udobno smesti ispod sedišta aviona ispred vas u slučaju da su gornje police pune, što je nekako čest slučaj od kada su karte samo sa ručnim prtljagom jeftinije.

Kvalitet i materijal

Visokokvalitetna torba za laptop mora da bude izrađena od dobrih materijala. Nemojte da budete lenji već pri kupovini proverite šavove na obodima futrole ili torbe. Dupli štepovi i debele niti su plus. Materijali od kojih se torpa pravi mogu biti različiti. Zapamtite da nije svaki materijal jednako dobar iako na prvi pogled izgleda neverovatno moderno i privlačno. 

Jeftin materijal je recimo najlon. Neopren je suprotno tome materijal sa dobrim karakteristikama habanja, dok je koža puno bolja ali i skuplja. U svakom slučaju, od vitalnog je značaja i to da je torba postavljena i zaštićena iznutra. Pri kupovini se ne obazirite na prodavca već više puta zaredom otvarajte i zatvarajte, ili pomerajte rajfešlus kako biste bili sigurni da su njihove performanse konzistentne. Neke torbe imaju u manjem džepu i deo za prekrivanje odeljka kako bi se elementi lako uklonili.

Stil

Kupovina torbe za laptop bi trebalo da bude isto kao i biranje odeće koja vam se sviđa. Torba treba da predstavlja vaš ukus, da vam bude zadovoljstvo da je nosite i da budete sigurni da imate nešto kvalitetno. 

Da li Vam je ovaj tekst bio od pomoći?

 

Komentari

Komentari