Japanska kompanija za video  igre Kojima Productions,  saopštila je da će preduzeti pravne mere nakon dezinformacija koje povezuju Hidea Kojimu sa ubistvom Shinzo Abe-a.  

Prošlog petka, bivši japanski premijer ubijen je tokom govora za predstojeće izbore u zemlji. Nekima je, kako je izvestio VGC, ubica izgledao slično Kojimi, što je dovelo do prilično ozbiljnih dezinformacija. To uključuje francuskog političara krajnje desnice Damien Rieu, koji je retvitovao slike Kojime rekavši da „ekstremna levica ubija“. Nakon toga je obrisao tvitove i izvinio se.  

Naivno sam prihvatio šalu za informaciju“, napisao je Rieu. „Nisam mislio da možemo da pravimo humor o atentatu na čoveka, ali sam pogrešio što nisam proverio pre nego što podelim. Izvinjavam se Hideu Kojimi i fanovima Metal Gear-a.”  

 

Lažne vesti su takođe preuzeli emiter u Grčkoj i jedna iranska novinska agencija.  Po onome što se vidi na Tvitter nalogu, Kojima Productions ne prihvata nikakve udarce.  

Kojima Productions oštro osuđuje širenje lažnih vesti i glasina koje prenose lažne informacije“, napisao je studio. „Ne tolerišemo takvu klevetu i razmotrićemo preduzimanje pravnih radnji u nekim slučajevima.”

Komentari

Komentari