Šta se na tržištu nudi kada su u pitanju mali desktop mikrofoni na koje su mnogi i zaboravili zbog sve veće popularnosti striminga?

Postoje i oni korisnici koji žele dobar kvalitet, povoljne cene i male mikrofone koji će nenametljivo upotpuniti njihove desktop radne prostore. Navikli smo na Genius, A4 Tech i nekada davno Logitech kada su u pitanju ovi jednostavni i mali mikrofoni. Ali, Audio-Technica je u poslednje vreme ponudila sve svoje jeftinije modele korisnicima u regionu. Pa hajde da vidimo kakvi su modeli i karakteristike u pitanju.

ATR4650-USB

Audio-Technica ATR4650-USB je kompaktni USB mikrofon koji se može pričvrstiti na odeću ili montirati na ravnu površinu, poput okvira monitora, što ga čini idealnim ne samo za poslovne korisnike već i za vlogere, YouTubere i live emitovanja. Sa svojim USB kablom tipa C i USB adapterom tipa A, prilagođen je radu sa pametnim telefonima, tabletima i računarima opremljenim USB-om. Rad je jednostavan zahvaljujući kompatibilnosti plug-and-play i USB napajanju. 6 ‘ kabl za priključivanje omogućava vam dovoljnu udaljenost između mikrofona i uređaja. U pitanju je kondenzatorski mikrofon koji obezbeđuje 360° hvatanje zvuka. Mikrofon odlično radi i kada ga prikačite na svoju odeću!

ATR4750-USB

ATR4750-USB je najklasičniji model koji smo nekada svi imali u okviru radnog setup-a. To je savitljivi mikrofon odličan za poslove online sastanake i sve vrste razgovora, a savršen za podcast i video konferencije. Ima omnidirekcioni uzorak hvatanja zvuka za potpunu pokrivenost od 360 °, a isporučuje se sa čvrstim postoljem za lako postavljanje. Kabl od 1,8m (6′) se  završava USB-C konektorom i uključuje adapter USB-C na USB-A. To omogućava da se povežete na računar, tablet, pametni telefon i ostalo. Uključen je i nosač za monitor koji vam daje mogućnost pričvršćivanja mikrofona na monitor računara. U tom slučaju ga skoro nećete ni primetiti a zvuk će i dalje biti savršen.

ATR4697-USB

U maloj, beloj kutiji, svedenog dizajna kakav samo japanci mogu da naprave, stiže ovaj kvalitetan mikrofon sa odličnom cenom. Idealan je za online sastanke i video konferencije a toliko lagan i tanak da ga bez problema možete staviti u džep. Ovaj kondenzatorski granični mikrofon nudi prikladan način za snimanje ili slanje visokokvalitetnog zvuka preko svih vaših uređaja. Niskoprofilni mikrofon ima omnidirekcioni obrazac za potpuno pokrivanje od 360° sa kablom od 1,5m (4,9′) koji se završava USB-C konektorom i dolazi sa adapterom USB-C na USB-A radi veće kompatibilnosti.

Višesmerni mik u stilu prezentera, niskoprofilnog dizaja, sa ON/OFF prekidačem, visokokvalitetni kondenzatorski mikrofon je idealan za video upotrebu. Stereo ulaz video kamere, DSLR-a ili audio snimača, šalje zvuk i na levi i na desni kanal. Ima kopču za odeću, bateriju LR44, sunđer za zaštitu od vetra i adapter za mik/slušalice. Najmanji od prikazanih i neverovatno kvalitetan za svoj cenovni rang.

ATGM1-USB

Okrugla osnova sa teksturom protiv klizanja sprečava klizanje i pomeranje po stolu. Ima fleksibilan vrat pa ga možete saviti do željenog položaja, ugla. Jednostavan za nameštanje sa plug-and-play podešavanjem putem USB-a. Prikazuje se kao „AT9933USB“. Glasovi su jasni i snažni i imaju dubinu i bas, a ukupan rezultat je čist i prirodan. Ne dolazi sa štitnikom za vetar, ali se problem lako rešava kupovinom štitnika ili navlake za mikrofon. Fali dugme za brzo isključivanje zvuka, a ne oslanjanje na funkciju isključivanja softvera. Ipak, odnos cene i kvaliteta je odličan!

ATGM2

Bum mikrofon vam omogućava da svoje slušalice pretvorite u prave slušalice za gejming, striming i VoIP.

Mala baza nosača trajno se montira na kućište slušalica, omogućavajući vam da instalirate i uklonite mikrofon kako i kada poželite.

Okretna metalna ručka nosača i fleksibilni vrat lako se prilagođavaju vašim potrebama za optimalno pozicioniranje, dok visoko usmereni hiperkardioidni obrazac odbija ambijentalnu buku tako da se vaš glas isporučuje glasno i jasno. Takođe, možete koristiti priloženo sunđer za zaštitu da biste smanjili zvuk vašeg disanja. Kabl zvučnika mikrofona od 3,0 m (9,8 ‘) ima ugrađenu kontrolu isključivanja zvuka i može se lako povezati sa kablom slušalica pomoću priloženih kopči za kablove i zatvarača. ATGM2 takođe dolazi sa stereo adapterom I-tipa koji pretvara zasebne konektore za mikrofon i slušalice u jedan 4-polni konektor od 3,5 mm (1/8 “) za Windows PC i PS4 igre.

Comments

comments