Prvi balsam za usta je napravljen 1880 godine ali neki zapisi kažu da je osnova svega vosak za uši.

Još davne 1840-te, pre prvog komercijalnog pojavljivanja balzama, Lydia Maria Child je u svojoj knjizi “Skromne američke domacice” preporučivala vosak za uši kao izuzetno delotvoran tretman za usta.

1909 godine je prvi put predstavljen Labello u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austro-Ugarskoj. Naziv Labello je potekao od latinske reči “labium” (usta) i “bellus” (divna) i on savršeno predstavlja cilj Labella – divne i negovane usne.

1973. godine se pojavio prvi balsam za usta sa ukusom i to u tri varijante: jagoda, limun i zelena jabuka.

Labello je sačekao malo duže da usavrše sastav, miris i ukus, i njihov prvi labelo sa ukusom je bio sa kamilicom, sada vec daleke 1984.

Od tada nas stalno iznenadjuju novim bojama i ukusima. Sa faktorima za zaštitu, sa uljima za negu u zimskim uslovima ali osnova pakovanja im ostaje ista. Boje se jedino menjaju u skladu sa trendovima.

A ove zime je trend – BITI VESEO!

Nostalgija za nekim dalekim vremenima disko muzike, šljokica, ludih frizura i opuštenosti dala je ideju ljudima koji su zaduženi za izgled Labello pakovanja da daju mašti na volju i osmisle nova, luda pakovanja. Idealna za mlade, vesele, opuštene i nasmejane ljude.

Muzika I smeh!

Igra i osmeh!

I poljupci, poljupci, poljupci…

Balkan Tube Space je 26. Oktobra napravio nesvakidašnje druženje u čast novih Labello pakovanja. Birao se “Najfrajer” medju facama sa socijalnih mreža a birale su devojke, i za mene devojčice koje su poznati likovi društvenih mreža. Ljudi iz BTS-a su iskoristili svoju neverovatnu maštu i ceo prostor pretvorili u savršenu sobu tinejdžerke koja organizuje pidžama party za svoje drugarice. Satenski i šljokičavi jastuci, “Ne ljuti se čoveče” sa balzamima umesto figura, jednorozi, bezalkoholni kokteli neverovatnih boja, perje, animatori, karaoke, disko kugla, sofe u obliku usta… Da se osetiš kao klinac, nabaciš osmeh na lice i uživaš u osmesima tih devojcica.

A ja.. Znam da sam odavno prestala da budem devojčica ali jedan deo mene će to uvek biti. I želela sam da se smejem sa njima, pijem koktele i isprobavam Labello ali kada su frajeri u pitanju.. Uhhh. Tu teško da mogu da se slozim sa njima.

A opet, svako vreme ima svoje idole i tipove “in” frajera. Na slikama, deca…

A one, vrište, glasaju i polemišu. Kada sam ja bila u njihovim godinama… Pa realno, i meni su se tada svidjali ti neki bejbi fejs frajeri. Prvo Leif Garret, pa Mladen Puljiz “Boa” i naravno, jedan jedini John Taylor iz Duran Duran. Ma i sada padam na bejbi fejs ali… Tek gledanjem tih slika sam shvatila da ipak imam mnogooo više godina od njih i zaključila da je red da ih ostavim da uživaju i odem kući da se ušuškam i odgledam film sa i dalje mi omiljenim Kianu Rivsom. Ali, da naravno prvo očistim lice i namažem usta Labellom.

Zlatnim. Šljokičavim. Onim koji sve ove godine namažem kako bi imala usne kao devojčica…

Mi se menjamo, ali neke ljubavi ostaju…

I neguju!

Comments

comments