Svaka poslovna žena je uvek u dilemi: tablet ili laptop.

Iako je tablet odlično rešenje, ja pripadam ”staroj školi” koja daje prednost laptopovima. Nekako uvek mislim da mogu više da uradim na njemu. A možda je to i zbog vida 🙂

Na našem tržištu postoji par brendova koji su se razlikuju po cenama, performansama, kvalitetu ali i dizajnu. Od prvog laptopa pa do sada – moj izbor je DELL. Može im se zameriti  nedostatak ideja kada je u pitanju dodatna oprema (pa tu uvek nekako biram Logitech) ali nikada se u pitanje ne dovodi kvalitet.

Model koji je na slikama je Inspirion 15 Serija 5000.

Indijanka Danka - DELL Inspirion 15 Serija 5000

DELL Inspirion 15 Serija 5000

Dizajn je savršen. Boja crvena, prava ženska (mada postoje plava i srebrna varijanta). Površina nije standardno glatka kao na većini ovih proizvoda. Tanak je i dovoljno lagan da možete da ga nosite svuda sa sobom. Kvalitet kućišta je takav da daje utisak velike otpornosti. Nisam ga bacala da proverim da li je stvarno tako 🙂

Zvuk je odličan i bez problema se može cuti savršeno u manjim prostorijama. Možda bi samo bass mogao biti jasniji ali nisam sigurna da to umanjuje kvalitet.

dell-inspiron-15-serie-5000-crveni

Tastatura je prilagođenja dugom kucanju i sa tihim tasterima. Neće buditi ukućane dok radite u kasnim satima.

Touch pad bolji od standardnih, sa odličnim odzivom na dodir.

Grafika je i više nego odlična za gledanje filmova i spotova. Igrice mogu da se igraju, čak i World of Warcraft, ali zahtevnije ipak ostavite za jače mašine.

 

HD kamera je odlična za Skype, ali nikako za selfije 🙂 Hvata dovoljno detalja, ali ukoliko svetlo nije savršeno dolazi do “razlivanja boja”.

Poseduje HDMI port, Ethernet port, USB 3.0 and SD čitac kartice, DVD, prikljucak za slušalice i dva dodatna USB 2.0 porta. Baterija će vam trajati do 5 sati rada.

Dovoljno je brz da se svi poslovi završe bez nerviranja.

Comments

comments