Svi znaju koliko volim gejming. I to je nešto po čemu me poslednjih par godina većina i prepoznaje. Ali, pored toga, ja sam neko ko je zaljubljen u pozorište i muziku. Ok, ima tu još i putovanja i nekih ženskih sitnica… Ali muzika je definitivno nešto bez čega bi većina nas teško mogla da pregura dan. Iskreno, domaća scena mi poslednjih par godina nije baš bliska zbog zvukova koji manje liče na muziku a više na arlaukanje sa svim onim izmenjenim i deformisanim vokalima. Mislim da bi neki današnji hitovi predstavljali noćnu moru začetnicima elektro popa. 

Pozivnica na koktel i koncertnu promociju albuma „Svrati kod mene“ Yelene Petošević, i to uživo, sa sve MENART znakom kao izdavačem bilo je pod moram otići!

MENART je meni poznat po tome što poslednjih godina izdaje albume jedne od dve grupe koje su obeležile ne samo moju mladost, već i ceo život (mislim toliko dugo traje ta ljubav). Dakle, neko ko stoji iza grupe BOA, i neko ko je poznat po podršci koju daje nekom malo drugačijem zvuku, sigurno je garant za dobru muziku i dobru zabavu.

I nisam pogrešila!

Album „Svrati kod mene“  zaokružuje čitavu osmogodišnju fazu u Yeleninom kreativnom opusu. Pored novih pesama, nalaze se i kompozicije po kojima je postala prepoznatljiva i slušana, Nikola i Slatka mala , sa kojima je i započela dugogodišnju saradnju sa, producentom albuma, Vojom Aralicom. Album ima trinaest kompozicija, sedam na engleskom jeziku, ali one i tematski i muzički čine jednu celinu, sa do sada tri  spota za pesme Mala Danka , Svrati kod mene i Eko .

Dugo sam želela da završim album, da zaokružim jedan deo mog muzičkog stvaralaštva kako bih mogla da stvaram dalje mirne glave. Bila sam nestrpljiva da podelim sve nove pesme sa publikom, pogotovu sada kada se ceo svet okrenuo naopačke, jer se teme iz nekih pesama baš uklapaju u problematiku danasnjeg društva”, izjavila je Yelena.

Pored svog autorskog rada, Yelena je privukla pažnju i pesmama koje su obeležile dve sezone gledane serije “Močavara”: “Dole u mraku i Kiša pada trava raste”.

Yelena, se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila da ostane. Shvatila je da rečima, glasom, i muzikom, može da nasmeje, rastuži, uzbudi, i naljuti. Upadljiv kontrast njenim milozvučnim glasom i minimalističkim Jazz-Pop ritmovima, predstavljaju tekstovi koji obiluju seksualnim aluzijama i neretko  na eksplicitan način tretiraju ljubav, parodirajući romantiku i žensko-muške odnose.

Album “Svrati kod mene” možete slušati na digitalnim servisima OVDE

Yelenu sam najiskrenije, sada prvi put slušala uživo i devojka ima neverovatan glas. Meni su pesme na engleskom tako savršeno zvučale da prosto mogu da je zamislim kako u nekom elitnom klubu peva kao neka zvezda iz američkih filmova.

Pesme na srpskom su drugačijeg senzibiliteta i tu se vidi njena kreativnost. Naravno, Mala Danka je bila slatko iznenađenje.

Pošto je Yelena dugo živela u inostranstvu, a i ima jednog jako simpatičnog i lepo vaspitanog sina, obećala je da će mi odgovoriti na par pitanja (a znate vi šta ja sve volim da pitam), pa ćemo uskoro imati intervju sa Yelenom, i to ne samo o muzici!

Ja sam iskreno zahvalna MENART-u na pozivu i na divno provedenom popodnevu u bašti kluba KUGLAŠ. I da… Yelena mi je dala CD da nekome poklonim kao GiveAway na Instagramu! SUTRA!

Komentari

Komentari