Kada ste se vi prvi put upoznali sa MARVO proizvodima? Iako je brend i pre GamesCom-a 2017. godine bio prisutan u Srbiji, čini se da su se na ovom eventu svi uverili u njihov odličan odnos cene i kvaliteta. Verovali ili ne, svaka druga osoba je otišla sa sajma sa njihovom kesom, a pojedini timovi koji su greškom organizatora ostali bez opreme za igranje su pomoć potražili na MARVO setup-u. Nakon toga, njihove periferije su redovna preporuka svima onima koji tek ulaze u svet gejminga.

Šta je to što ove slušalice čini drugačijim u odnosu na ostale? U pitanju su 7.1 slušalice izuzetno povoljne cene i sa RGB osvetljenjem. 

MARVO HG9062 slušalice dolaze u standardno crveno crnom pakovanju. Sa desne strane imaju providan plastificirani deo kako bi se kupci uverili u sam izgled slušalice, ali i koliko su verno prikazane na kutiji. Mada, realan pogled je mnogo bolji od onog na kutiji. Dizajner ambalaže je mogao to vernije da uradi. Šalu na stranu, bićete iznenađeni izgledom rajfa i robusnih jastučića na kapicama. 

U pakovanju se nalaze slušalice i uputstvo, a na pakovanju je par napomena o specifikacijama koje proizvođač želi da napomene. Zbog toga odmah u oči upada RGB oznaka, omiljeno gejmersko osvetljenje, mikrofon, komfornost i to sa ih je moguće namestiti onako kako vama odgovara.

Evo i bitnih karakteristika, ‘isto da vidite da su sve tu, naročito ukoliko ste PC gejmer. Dovoljno da vas zainteresuje, zar ne? 

 • Povezivanje: Žično, USB
 • Sistem zvuka: 7.1 Virtual Surround sistem
 • Kompatabilnost: PC
 • Zvučnik: 50 mm
 • Frekvencija (slušalica): 20 Hz – 20 KHz
 • Osetljivost (slušalica): 116 dB ± 3 dB
 • Impedensa (slušalica): 21 Ω
 • Osvetljenje: LED Rainbow
 • Osetljivost (mikrofon) : -42 dB ± 3 dB
 • Dužina kabla: 2.3 m
 • Kontrolni potencionometar na kablu

Marvo HG9062 je model koji se već kod vađenja iz kutije ostavio dobar utisak zbog jako mekane “kože” na slušalicama i rajfu. Prethodni modeli, kao na primer, HG9055 su među prvima pokazale kako Marvo može da iznenadi ovim detaljem. Veštačku kožu koriste danas čak i najskuplji modeli drugih brendova na tržištu. Ipak, ona poseduje nekoliko klasa sa jasno vidljivim i osetnim razlikama kako u finoći, tako i u kvalitetu. Kod Marvo modela smo navikli da imaju pomalo krut unutrašnji, fleksibilan rajf koji zna da malo vuče slušalice na gore. Kod ovog modela su to ispravili i odmah će vam slušalice prosto “leći”. I da, rajf je iznenađujuće savitljiv u svim pravcima i staće i na najveće glave. Ko voli da se zna da je gejmer uvek i na sve načine, neka pokaže utisnuti natpis na rajfu, born for gaming.

Mikrofon je gejmerima jako bitna opcija, kako za timski rad tako i za ingame komunikaciju. Bitno je da čak i jeftiniji modeli slušalica sa mikrofonom dobijemo proizvod koji neće isporučiti previše analognih i digitalnih šumova u komunikaciji sa saborcima. Znamo da to može u izvesnoj meri negativno uticati na igru, blokiranjem bitnih zvukova iz napete igre. Ovde imamo dobar zvuk na savitljivom mikrofonu koji ćete prilagoditi svojim navikama. Nećete moći da ga uvijate beskonačno, ali sasvim dovoljno gore i dole uz savitljivi kraj. Nekima će se dopasti što vrh mikrofona sija dok se slušalice koriste. U mraku ćete svakako primetiti Marvo znak na kapicama i vrh mikrofona.

Slušalice nisu teške koliko su možda teški neki drugi Marvo gejming modeli, i to nam će vam se svakako dopasti. Igraćete bez ikakvog opterećenja satima a da vam ne zasmeta rajf, ili da osetite bilo kakav problem. U pitanju je plastika, što je i pčekivano jer teško da možete za ovaj iznos dobiti neki drugi materijal. Kombinacija sa jastučićima je odlična i većina će biti zadovoljna odabranim.

Povezivanje na PC je putem USB priključka, a kabl je dovoljno dugačak da nema ometanja tokom igranja. Konkretno, dužina mu je 2,3 metara i na njemu se nalazi potenciometar, dok se na kapici ispor mikrofona nalazi dugme za jačinu zvuka. Zvuk se jednostavno namešta preko drajvera koji je jako jednostavan za korišćenje. 

Ono što mi se malo manje dopalo je nedostatak prilagođavanja svetla. Iako su zastupljene sve RGB boje, bilo bi dobro da imamo opciju biranja omiljene boje, ili čak pulsiranja po našem izboru. Na žalost, to moramo potražiti na nekom drugom modelu ali sam sigurna da mnogima ovaj nedostatak neće smetati. Naročito mlađim korisnicima. Ukoliko imate ovaj model, napišite mi vaše utiske!

Pozitivno:

 • Dobar odnos cene i kvaliteta
 • Mekani i fleksibilni rajf
 • Ugrađeni 50mm drajveri
 • Mikrofon

Negativno

 • Jednostavno RGB osvetljenje
 • USB kabl bi moglao da bude opleten

 LINK ZA KUPOVINU OVDE

Comments

comments