Upravo sam krenula da se bavim jednom horor igrom koju očekujemo ovog meseca, a na mail mi je stigla informacija o horor filmu koji će se premijerno prikazati krajem godine, 17. novembra konkretno. I pošto igra The Quarry zahteva više vremena, evo ukratko po čemu je ovaj film drugačiji od ostalih horora. Ovaj gastronomski horor će me možda naterati da napokon krenem sa toliko planiranom dijetom!

Mladi par putuje na udaljeno ostravo kako bi jeli u ekskluzivnom restoram u kojem šef kuhinje priprema izvrsna jela, uz šokantna iznenađenja.

Mene je ovaj kratki opis asocirao na komediju sa Kianu Reevesom i scenu u restoranu dok jede meso i na slušalicama čuje zvuke životinje koju jede, naravno dok su je klali. I plače.

Kada odgledate trejler, prvo ćete pomisliti na one Tik Tok fanatike koji jedu sve znano i neznano a onda kreće… ludilo!

Glavna uloga je poverena Anji Tajlor Džoj (Anya Taylor – Joy) poznatoj po ulogama iz filmova strave, ali i ozbiljnim istorijskim dramama „Severnjak“ (The Northman), „Veštica: Narodna priča Nove Engleske“ (The Witch), ali i u veoma uspešnim serijama kao što su „Birmingemska banda“ (Peaky Blinders) u kojoj glumi članicu mafije, Amerikanku, italijanskog porekla Đinu Grej i glavnu rolu u seriji „Kraljičin gambit“ (The Queen’s Gambit) za koju je dobila nagradu Zlatni globus. Meni je najinteresantnija po tome što je Simon Le Bon na pitanje ko bi njega glumio u filmu o Duran Duran, kao iz topa izgovorio njeno ime. E to čekam da vidim!

Režiju filma potpisuje Mark Majlod („Igra prestola“), dok je veliko glumačko ime, pored Anje Tajlor Džoj  i Britanac svetske karijere,  Ralf Fajns (Ralph Fiennes) čiji spisak uloga može da se meri metrima, ali među najuspešnijim filmovima su: „Šindlerova lista“, Bondovi filmovi „Skajfol“, „Spekta“, „Nije vreme za umiranje“, treći film o Kingsmenima „The King’s Man: Početak“, saga o Hari Poteru u ulozi čoveka čije ime se ne sme izgovarati – Voldemora… E baš taj Voldemor se nekako pomalo nazire u ovom trejleru u naizgled hladnom šefu čudne kuhinje.

Kako je u video igrama horor trenutno in, možda vidimo i igru MENU sledeće godine. Samo kažem…

Komentari

Komentari