Kada neko kaže da putuje u Mađarsku, prva asocijacija većini je prašak i omekšivač.

Ima i onih koji pomisle na kolače ili gulaš. Ja pomislim na aqua parkove i spa komplekse. Ali prvo što vam neko zatraži da mu donesete su prašak, omekšivač i kafa.

102918-95-001502094_001_20_rad-lenor-unstoppableMoja majka uvek traži jači i noviji omekšivač. I ja naravno gledam da joj uvek donesem proizvode kojih kod nas nema.

Poslednji put, izbor je pao na Lenor STOPPABLES. Mala flašica prepuna malih „kamenčića“. Izgledaju kao one kuglice, kamenčići koje kupujete u Home Centru ili sličnim radnjama da popunite prazninu u staklenoj posudi u kojoj držite biljke. Testera nije bilo pa je bilo teško pogoditi kako koji od 3 izložena miriše. Rečila sam da uzmem dva različita pa da jedan svakako ostavim meni.

Uputstvo naravno na madjarskom ali se na slikama dovoljno jasno vidi da se šaka „kamečića“ stavi u mačinu zajedno sa vešom.

Moja majka je naravno bila nestrpljiva i odmah je probala. Rezultat – UŽAS! Veš krut. Mirisa skoro nigde. Kakav crni omekšivač kuka ona.

Ok, ako nije kao na slici, ajde da vidimo šta kaže internet.

A internet kaže tj. pokazuje skoro isto ali… U pitanju je parfem za veš koji se stavlja sa stvarima koje se peru u mašini ali je neophodno staviti i omekšivač. E tu mi već stvari nisu bile jasne. Palo je to meni na pamet ali pregledom izlozenih Lenor omekšivača ja nisam videla ni jedan koji bi se nazivom poklapao sa ova tri u flašicama.

Ok, sada je bio red na meni da probam da operem kako je preporučeno. Veš nije bio krut ali daleko od toga da sam dobila miris koji će kako je napisano trajati i do 12 nedelja. Mislim da bi ovo jedino bilo moguće da nekako ove kamenčiće postavim u orman sa stvarima pa da miriše.247345011_2_640x640

Nemam informaciju o tome kada se ovaj proizvod očekuje u našim radnjama ali mislim da ga svakako neću više kupovati. Ostajem pri dobrim. starim omekšivačima intenzivnog mirisa kao što su Coccolino ili Felce Azzurra. Mada, ja sam vaga. Zadržavam pravo da promenim mišljenje I možda ipak pokušam ponovo ako budem u mogućnosti da uparim mirise.

Volim, ali baš volim kada mi stan miriše na tek opran veš.

Comments

comments