Dušan Srbljak je rođen 1981. u Beogradu. On je IT novinar i stručnjak sa diplomom mašinskog inženjera. Osnivač i glavni i odgovorni urednik AXE.rs portala. Tech YouTube prezenter i edukator sa preko 20 godina iskustva u IT novinarstvu. Jedan od autora Balkan Tube Festa. Srećno oženjen, otac troje dece. 

Gde otputovati za Uskršnje praznike i 1. Maj?

Pariz! Definitivno grad koji obožavam. I tu možemo da pričamo i pričamo, i nikada nećemo ispričati sve o tom gradu. I koliko god puta da odete, uvek ćete se u njega zaljubiti kao prvog puta.

Koji TUCANO model poneti?

Trenutno sam oduševljen sa IRON koferom. Dobre su mi obe opcije, kako ona za ručni prtljag, tako i ona za duža putovanja. Biram u zavisnosti od opcija karte. Mada, uvek je bolje imati veći kofer. Nikada niste sigurni šta ćete sve dodatno spakovati u povratku.

Znamenitost koju nikako ne treba preskočiti?

Notre Dame! Iako je od 15. Aprila 2019. godine zatvorena za posetioce nakon požara, obavezno bar pogledajte tu arhitekturu i osetite specifičnu atmosferu tog kraja.

 

Najbolja knjiga za ovaj put?

Ni jedna! Pristalica sam toga da se na put ide bez knjige i da se uživa u svim novim stvarima koje vidite svakoga momenta. Za knjige ima vremena kada se vratite kući.

 

Telefon koji u poslednje vreme nosiš zbog dobrih fotografija?

Ja često menjam telefone jer moram da ih testiram. Ali eto, trenutno nosim Galaxy S22 Ultra.

Da li voliš da putuješ sa slušalicama i koja je to muzika koju slušaš na putovanjima? Top pet pesama za Pariz?

Slušalice uvek moraju biti kvalitetne, ne samo zbog zvuka već i zbog zdravlja. Izbor su mi Audio-Technica ATH-M50XBT2. Muzika… Gorillaz -Feel good inc (ceo Demon days album)

Film koji bi trebalo pogledati tokom praznika?

Fight Club Iako sniman sada već daleke 1999. i dalje je fenomenalan!

Kada kreneš na put, šta sam sebi kažeš? Omiljeni citat?

Stupid is as stupid does.

 

Komentari

Komentari