Kada samo prvi put razmišljali o ovom malo drugačijem načinu predstavljanja brenda, nije bilo ni malo dvoumljenja oko toga ko će biti prvi. Ko najbolje može pokrenuti novi serijal nego čovek koji je svima asocijacija kada se kaže BREND?

Danas Vam o putovanjima govori Milan Miličić.

Autor je dve knjige. Jedna je „Brendopedija“, na neki način enciklopedija o brendovima. Ima dodira sa ekonomijom, marketingom i prodajom. Druga je roman „Bitka za Evropu“, koja dobija i izdanje na islandskom. “Brendopedija” je knjiga koja daje jedan totalno drugačiji pogled na poznate brendove.

Bitka za Evropu” je napisana 2015. i, što je posebno zanimljivo, u njemu kao da je predvideo sve što se desilo u prethodne tri godine. Bukvalno u dan! Nije baš predvideo koronu, ali u tom romanu srpski obeveštajac juri za epruvetom koja preko naše teritorije ide ka Evropi, a on se bori protiv sila zla i budućih epidemija.

Starije generacije ga prepoznaju ne samo kao jednog od naša četiri najpoznatija manekena devedesetih, već i kao kao voditelja emisije o savremenim tehnologijama „High Tech“, po čuvenim džinglovima i brojnim reklamnim kampanjama, potom kao domaćina „Budilnika“, jutarnjeg programa „BK televizije“. PR, marketing i konsalting je radio u gigantima kao što su Comtrade ili Pakom.

Gde otputovati za Uskršnje praznike i 1. Maj?

Španija i Barselona.

Barselona je poznata po svom izvanrednom fudbalskom timu, zadivljujućoj arhitekturi, živahnom noćnom životu, peščanim plažama i kuhinji svetske klase. Da ne spominjemo živopisno kulturno nasleđe i vatrene festivale koji privlače posetioce iz celog sveta.

Koji TUCANO model je idealan za taj put?

To je bar lako, Sole Gravity za svaki dan i Desert Weekender za putovanje.

Sole Gravity ima fenomenalni AGS sistem protiv gravitacije. Naramenice su opremljene elastičnim sistemom vešanja, dizajniranim da prenesu osećaj da nosite manju težinu na ramenima. Inspirisan drevnim kineskim Bian Danom. 

*Bian Dan je metoda za nošenja dva teška kontejnera na bambusovom stubu. AGS koristi prednosti elastičnog pokreta naramenica, kako bi smanjio ukočenost cervikalnih i dorzalnih mišića i ublažio pritisak opterećenje ranca kroz uravnoteženu raspodelu težine između ramena i karlice.

Desert Weekender je ranac od reciklirane plastike sa velikim unutrašnjim odeljkom i duplim otvorom za pristup. Prefinjen i neobičan stil, zahvaljujući vojnom dizajnu i posebnoj konstrukciji naramenica, koje se mogu skinuti, daje torbi zanimljivu originalnost. 

Koje znamenitosti treba obavezno obići?

U Barseloni – SVE!

Gaudi park, SagradaFamilia, akvarijum, restorane, plažu, ma sve… za Barsu treba bar 5 dana i to da bude brzinski obilazak.

Postoje oni koji obožavaju da tokom putovanja, i u pauzama odmora, pročitaju neku dobru knjigu. Tvoj predlog za putovanje u Barselonu je?

Ja naravno, mogu da preporučim svima onima koji još nisu pročitali, moje knjige Bitka za Evropu* BRANDopedia.

U američkoj vojnoj bazi u Turskoj, dolazi do provale i kradje. Obaveštajne strukture Turske, Rusije, Izraela i Amerike, podižu stepen obaveštajnih aktivnosti i prate ukradeni materijal kroz Evropu. Prilikom ulaska na teritoriju Srbije, obaveštajac, potpukovnik Vojin Vuković preuzima nadzor i uleće u borbu protiv nevidljivog i krvoločnog neprijatelja… 

Dobre stare foto aparate, i velike torbe sa optikom i opremom su zamenili mobilni telefoni. Koji je po tebi trenutno model koji može da bude na visini zadatka slikanja grada kao što je Barselona?

Trenutno imam Xiaomi 11 Lite i sasvim je solidan za ono šta meni treba. Lagan je i nekako elegantan. Sa druge strane, slike više nego odlične, jasne i sa živim bojama.

Muzika je sastavni deo naših života. Da li voliš da putuješ sa slušalicama na ušima i koja je to muzika koju slušaš na putovanjima? Top pet pesama za ovo putovanje?

To zavisi i od toga da li putuješ u društvu ili ne. Zavisi i od toga koliko je dugačak put. Ipak, trudim se da u rancu uvek imam spakovane Audio-Technica bubice. Male su, lagane, kristalnog zvuka i baterija im neverovatno dugo traje. Mene pesme udaraju po emociji, pa predlažem nešto brže ritmove za osmeh na licu… Ko šta voli… da zaređamo po “domaćici”.

  • Grupa 200 – Osmjeh
  • Kristina Mlinar – Da sam je netko (izvorno Indexi)
  • AC/DC – Back in Black
  • Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama
  • Dubioza kolektiv – bilo šta…

Film koji bi trebalo pogledati tokom praznika, na putu ili kod kuće?

Uff čekam TOP GUN 2… već dve godine. Ja volim akcije, još kad su po istinitim događajima, pun pogodak… Secret Soldiers of Benghazi

Jedna stvar koja je OBAVEZNA i nikako je ne smemo zaboraviti kada krenemo na put?J

Jednostavno je odgovoriti – punjač za mobilni telefon.

Ima onih koji se dvoume da li na put sa kućnim ljubimcem. Šta u tom slučaju?

Kesice, povodac i voda… I uživajte zajedno!

Komentari

Komentari