Cela saga se odvija u izmišljenom univerzumu koji se sastoji od osamnest preživelih carstava, koje su prema priči stvorili Stariji Bogovi.

Mortal Kombat: Deception, opisuje šesto carstvo kao “Zemaljsko carstvo, dom legendarnih heroja Liu Kanga, Kung Lao, Sonya Blade, Johnny Cage i Jax Briggs, koji su pod zaštitom Boga Thunder Raiden”. Netherrealm, čije su tamne dubine toliko opasne i negostoljubive za sve OSIM za one najpodlije. To je carstvo demona i moćnih ratnika kao što su: Quan Chi i Noob Saibot. Outworld ili Spoljni svet, carstvo stalnih svađi i pobuna, koje car Shao Kahn drži pod sobom. Seido, Realm of Order, čiji stanovnici cene red i mirnu inhibiciju iznad svega. Realm of Chaos, gde vlada totalna anarhija i haos, gde svi vole stalne konflikte i promene. I zadnji, Edenia, svet koji je poznat po svojoj lepoti, umetničkom izrazu i dugovečnosti njegovog stanovnistva. Stariji Bogovi su odredili da stanovnici jednog carstva mogu da osvoje drugo caratvo samo ako pobede najveće i najbolje ratnike tog carstva koje napadaju, a bore se u deset uzastopnih Mortal Kombat turnira.

Prvi deo Mortal Kombata odvija se u Earthrealm-u (Zemlja), gde sedam različitih ratnika sa sopstvenim razlozima prihvataju poziv za turnir Mortal Kombat. Nagrada je sloboda za njihov svet i odbrana od preuzimanje (pripajanje) njihovog sveta sa osvajačkim. Među prvim ratnicima bili su: Liu Kang, Johnny Cage i Sonya Blade. Uz pomoć Boga Raidena, ratnici Zemlje su pobedili, a novi šampion Mortal Kombat turnira je bio Liu Kang.

U Mortal Kombat 2, zbog neuspeha svog miljenika Shang Ysunga, car Outworlda, Shao Khan mami ratnike Earthrealma da dođu u njegov svet. U vreme Mortal Kombat 3, Shao Khan je spojio Edenia sa svojom imperijom i oživeo bivšu kraljicu Edeniuma Sidnel. Pokušava da napravi invaziju na Earthrealm, ali ga opet na kraju pobeđuje Liu Kang. Nakon poraza Shao Khana, Edenia je oslobođena njegovih ruku i vraćena u mirne vode. Edeniumom ostaje da vlada princeza Kitana. 

Sledeći deo, Mortal Kombat 4, na scenu dolazi stariji bog Shinnok, koji pokušava da osvoji ostala carstva. Naravno, opet na crtu staje Liu Kang i pobeđuje Shinnokoa.

U nastavku Mortal Kombat: Deadly Alliance, zli čarobnjaci Quan Chi i Shang Tsung, udružuju svoje snage kako bi osvojili carstva.

Od Mortal Kombat: Deception, posle nekoliko borbi, čarobnjaci izlaze kao pobednici.

Ubivši većinu ratnika sa Zemlje (Earthrealm), na scenu stupa Raiden i suprostavlja im se. Kralj Dragon Onaga, koga je oslobodio Reptile na kraju Mortal Kombata: Deadly Alliance, prevario je Shujinka da potraži šest delova Kamidogua, sto čini glavni izvor moći Dragon Onage. Ostalo je svega par ratnika živih da se suprostavi kralju Dragon Onagi i njegovim snagama. Shujink je na kraju izvojevao pobedu nad Onagom i uspešno uklonio pretnju ostalim carstvima.

Tekst napisao Egipatski Mauuu

Comments

comments