Postoje modeli koje brendovi izbacuju i njih nakon godinu dana ili par godina smenjuju novi. Kada je u pitanju Audio-Technica, pored svima poznatog M50x modela o kome su mnogi pisali, ovo je još jedan model koji ovaj brend unapređuje na osnovu komentara korisnika i koji već par godina zauzima mesto na listama najboljih i najkvalitetnijih. A sve je krenulo od ATH-CKR7TW True Wireless 2018. godine i njihove baterije koja je trajala samo 6 sati, a nije da su bile jeftine.

ATH-CKS5TW bežične slušalice su dizajnirane da pruže izuzetno iskustvo bežičnog slušanja, uz pogodnost odgovaranja/prekidanja poziva i kontrole reprodukcije muzike na Bluetooth® bežičnim uređajima. Pažljivo izrađene od najkvalitetnijih materijala, slušalice ATH-CKS5TW True Wireless isporučuju jak bas zvuk zadržavajući čistoću srednjih i visokih tonova. Bežični dizajn sa Bluetooth 5.0 za slobodu kretanja i ekskluzivni upravljački programi od 10 mm sa dvoslojnom membranom pružaju jasan zvuk punog opsega sa vrhunskim basom.

Slušalice dolaze u više boja.

Elegantan dizajn True Wireless i zamenljiva podrška za 3D Loop pružaju diskretno, ali sigurno postavljanje u uho. Novi i poboljšani dizajn vrhova za uši ima bolju pasivnu izolaciju i udobnost nošenja. Kućište je razvijeno tako da odgovara različitim veličinama ušiju sa silikonskim ušnim kapicama što im omogućava da ostanu unutra, ograničavajući padove tj. ispadanje iz ušiju. Povećana fleksibilnost pruža dodatnu ergonomsku udobnost. Novo dizajnirani dvoslojni drajveri sa membranom od 10 mm isporučuju čvrst bas visoke definicije.

ATH-CKS5TW imaju 15 sati trajanja baterije i još 30 sati od kućišta za punjenje, čime će ukupno vreme upotrebe dostići odličnih 45 sati. Slušalice dolaze u više boja.

Dizajn ATH-CKS5TW je evolucija prethodnog modela. Estetika je slična, sa mešavinom mat plastike i metalnih naglasaka. Međutim, za ATH-CKS5TW, vrhovi su kružni, dolaze do tačke na zadnjoj ivici. Ovaj element dizajna formira malu ravnu površinu na kojoj se nalaze konektori za punjenje. Gore, postoji jedno dugme na svakoj slušalici blizu prednje strane, a mikrofoni na dnu. Postoje i uklonjive “3D petlje” ili krilca koja pomažu da svaka slušalica ostane na mestu. Međutim, oni dolaze samo u jednoj veličini, pa vam možda neće odgovarati. Audio-Technica nudi u pakovanju četiri veličine silikonskih vrhova tako da imate neke opcije za pronalaženje najboljeg. Slušalice su same po sebi velike i možda bi mogle da budu manje.

Uključena futrola za punjenje nije baš najmanja koju ste videli ali nije ni preterano velika. Iskreno, osećanja će vam biti podeljena jer vam neće smetati ali ćete poželeti da je manje. Još uvek je dovoljno malo da ga možete lako staviti u gotovo svaki džep. Osim toga, tri LED diode na prednjoj strani daju vam približnu brojku o tome koliko je baterije preostalo u kućištu. Audio-Technica ne navodi procentualni opseg za svako svetlo, ali to je bolje nego ništa. Puni USB-C. Dugme na levoj slušalici upravlja jačinom zvuka i potrebno je da pritisnite jednom da biste povećali jačinu zvuka, dvaput da biste je smanjili. Sa desne strane, jedan pritisak će reprodukovati/pauzirati zvuk. Dvostruki pritisak će preskočiti numere unapred, dok će tri puta preskočiti numere unazad. Desno dugme se takođe koristi za odgovaranje, odbijanje i prekidanje poziva. U osnovi, kontrola jačine zvuka je sa jedne strane, a kontrola numera (i telefona) sa druge. Formula se malo razlikuje od drugih slušalica ali brzo ćete se snaći. Najbitnije je da kontrole dobro funkcionišu!

Još jedna ključna karakteristika koja nedostaje ATH-CKS5TW je automatsko pauziranje. To nije najgore što može da se dogodi, ali ako ste navikli ste na to, propust može brzo postati dosadan. Ove slušalice se ne isključuju nakon perioda neaktivnosti. Audio-Technica ima prateću aplikaciju za svoje bežične slušalice, ali softver je izuzetno ograničen. U osnovi, nudi kontrole medija za sve što slušate zajedno sa procentom baterije za slušalice i audio kodek koji je aktivan (AAC ili SBC). Što se tiče postavki, možete izabrati da slušalice automatski odaberu taj kodek ili navedu jedno ili drugo.

“Zvuk je odličan! Ali to od kompanije Audio-Technica i očekujemo.”

Comments

comments