Game Freak nam je demonstrirao kako će se igrati Pokemon Scarlet i Violet, odnosno nove metode putovanja svetom  pomoću dva  legendarna Pokemona.

 

Pokemon Scarlet i Violet po prvi će put fanovima ponuditi role-playing u potpuno otvorenom svetu. Trčkaranje po tom svetu  bilo bi sporo, tako da su se u ljudi iz  razvojnom studiju Game Freak odlučili dodati malo gasa. Naime, pokemoni Koraidon  i Miraidon biće glavna prevozna  tako da su sada u stanju voziti igrača po tlu, ploviti  ili leteti.

Igrači će se na početku igre pridružiti Naranja ili Uva akademiji (u zavisnosti od verziji igre) te će krenuti u lov za blagom po regiji Paladea. Igra će biti podijeljena na tri glavne priče. Jedna  priča je  klasična – imate osam dvorana koje morate pokoriti tako što u borbama Pokemona porazite njihove trenere. Preostale dve priče za sada nisu otkrivene,

Jedna od novih aktivnosti biće Raid bitke u sklopu kojih se mogu uloviti rijetke vrste tera Pokemona. U ovim bitkama do četvero igrača moći će zajednički napadati protivničkog tera pokemona bez da moraju čekati svoj red – svi napadaju istovremeno, odnosno po svom ritmu.

Dakle, Pokemon Scarlet i Violet ima će kooperativni multiplayer mod, ali je potvrđeno kako neće biti lokalnog igranja s jednim primerkom  igre na jednoj konzoli. Svaki igrač mora imati svoj primerak igre na svojoj konzoli. I da, oba igrača onda još moraju imati pretplatu na Nintendo Switch Online.

Komentari

Komentari