Sinoć me je nazvala drugarica i javila mi da je njena nova knjiga mandala OBOJI ME LJUBAVLJU u procesu štampanja i da će od ponedeljka biti u prodaji. To me je inspirisalo da napišem ovaj tekst iako se već nedeljama razmišljam da pretočim u tekst sve što mi se vrti u glavi a na temu LJUBAV.

Nekako je uvek prva asocijacija svima na ovu reč ona fatalna, jaka, burna emocija u odnosu muškarca i žene. Onaj osećaj bez koga se pojedinci osećaju nekompletni i nesrećni. Kažu da svaka prava ljubav boli i da bez ljubomore  to nije to. Ja kažem da to nije baš tačno. Svako od nas je doživljava drugačije i samim tim vidi drugačije. Sa ovim načinom i tempom života se možda i menja definicija ljubavi i način iskazivanja emocija. Neki su plaše da pokažu emocije jer su bili povređeni više puta. Neki svoje srodne duše vide i tamo gde ih nema iz proste želje da budu voljeni i da vole. Neki su toliko zaspeljni svojim snovima da ne vide ono sto im je pred očima. Ali sve su to neke teme za neki drugi tekst o ljubavi.

Ja bih sada o drugim vidovima i načinima ljubavi.

Kada otvorite knjigu, neka vam prva mandala koju uzmete da obojite bude podsetnik na to da prvo i osnovno, da bi bili sposobni da volite druge MORATE PRVO VOLETI SEBE. Znam da zvuči kao stereotip ali je tačno. Uvek mi sami na sebi vidimo neke nedostatke i nešto što bi menjali pre nego ih vide drugi. Možda je potrebno da dođemo u određene godine da shvatimo koliko smo bili lepi, pametni, uspešni a koliko smo toga bili nesvesni. Ja sam naučila da volim i svoje pegice, i bore i sve ono što me čini drugačijom od ostalih.

Drugu, treću…petu.. posvetite BLISKIM OSOBAMA KOJE VI VOLITE i za koje se nekako podrazumeva da ih volite iako im mozda to nedovoljno pokazujete. Roditelji, dete, vaš muž ili žena, prijatelji koje poznajete skoro ceo svoj život…

A onda posvetite svaku sledeću onim sitnim stvarima koje vas ispunjavaju ljubavlju i čine srećnom osobom a da ih možda niste ni svesni.

14563470_10154428528752527_8871279723503274351_nVlažna njuškica koja vas svako jutro budi 5 minuta pre zvona za ustajanje, kao da ima ugrađen časovnik u sebi.

Nedeljna kafa sa kumom i priča o samo nama bitnim stvarima.

Glasni i iskreni smeh drugarica.

Posao koji ispunjava.

Koncert omiljene grupe iz mladosti posle više od 25 godina od kada ste ih poslednji put slušali, i slika sa njihovim pevačem koga ste obožavali.

Igranje uz muziku do daske.11334266_10153281076987527_6206981023842077752_o

Dobra predstava ili film.

Knjiga pored koje se zaboravi na vreme.

Letnja šetnja sa slušalicama na ušima od Meljina do Igala i nazad.

Miris mora i toplina sunca na koži.

Onaj osećaj kada se bez problema uđe u pantalone broj 36.

Jutarnje plivanje od 6 na Olimpu.

Karmin koji stoji savršeno.

Osećaj smrenosti svaki put kada odem u hotel IZVOR u Aranđelovcu.12032720_10153564205647527_441916462896576400_o

Njegovo ime na displeju telefona kada pozove.

Toliko je stvari koje su deo naših života a nismo ni svesni koliko nam znače. Njima posvetite ove mandale.

I na kraju, i onu poslednju obojite bojama ljubavi prema zivotu. Jedan je i uzivajte u njemu. U svakom momentu koji vam je dat. Ne opterećujte se sitnicama i stvarima koje niste u stanju da promenite. Jedina osoba na koju možete uticati ste vi sami pa zato radite na sebi. Radite na tome da budete srećni. Osmeh čini čuda…

Anita se nervirala jer knjiga kasni sa štampom.

Ja kažem da izlazi u pravo vreme. Ima li boljeg momenta od kraja godine kada svodimo sve račune i kada pravimo planove za sledeću godinu. Od držanja dijeta, putovanja, nove ljubavi… do jednostavne želje DA BUDEMO SREĆNI I VOLJENI…. I DA VOLIMO

Zato su ove mandale idealan poklon za svakoga.

A Aniti hvala na njima i na njenom trudu da ručno sama uradi svaku od ovih mandala. Bilo je tu ukočene ruke, bolnog prsta, bolova u ramenu ali je to radila zato što to voli. Zato su ove mandale pune ljubavi a na vama je samo da ih obojite najlepšim i najradosnijim BOJAMA LJUBAVI

Comments

comments