img_7221

Externi hard diskovi su nekako uvek asocijacija na poslovne ljude, koji moraju u svakom momentu imati xx podataka kod sebe. Godinama su se isti radili samo u crnoj boji jer “šta će poslovnom čoveku bilo koja druga boja”?! Onda je valjda i proizvođačima dosadilo da više rade samo crne pa su se polako počeli pojavljivati i srebrni, i beli externi diskovi.

Pre dve, tri godine dodala se crvena od Verbatima a onda se Transcend usudio da izbaci i svetlo plave, ljubičaste i zelene. Neko je shvatio da su i žene poslovne i da im je muka od crnih klišea IT proizvoda.

Prenosivi diskovi su postali pokretni video klubovi puni najnovijih filmova koje su korisnici planirali da gledaju.

Fotografi su ih punili poslovnim fotografijama i svojima radovima a filmska industrija (bar kod nas) terala uvoznike da sve više uvoze velike kapacitete istih.

Za kratak vremenski period, prenosivi hard diskovi su postali skoro obavezan sada već gedžet i starije i mlađe populacije. Poslednje dve godine su se neki brendovi vratili na naše tržište i počeli da konkurišu standardno najprodavanijima: WD, Transcendu i Toshibi.img_7226

Apacer je u našoj zemlji jedno vreme bio među najprodavanijim kada su u pitanju flešići i kartice ali više od 10 godina nisu uspevali da se vrate među prvih pet kada je u pitanju tržište hardova. Nije u pitanju bio loš kvalitet, već jednostavnost modela i ne baš pristupačna cena.

Ove godine, izbacili su nove modele, mnogo boljeg kvaliteta i neverovatno interesantnih boja. Nikada mi nije bilo lakše da zamislim scenu koju bi uslikala sa nekim proizvodom. Tako jake i vesele boje jednostavno vas teraju da se igrate sa njima i pustite mašti na volju. Jednostavno, idu uz sve.

U prodaji su modeli od 500GB, 1TB, 2TB i 3TB. Pakovanje je malo i lako za nošenje a diskovi tanki i lagani. U pakovanju se nalazi i kabl za povezivanje sa računarom USB 3.0.

Ponekad pomislim kako će ovaj proizvod uskoro biti obavezan deo svake ženske torbe i onda ćemo umesto boja karmina u tašni, proveravati boje diskova.

Šalu na stranu, ali imajte u vidu da živimo u vreme digitalnih fotografija i da bez obzir koliko se vaši roditelji, ili bake i deke opiru novotarijama shvataju da je ovo nešto što im treba. Nema više starih filmova za aparat, čuvanja filmova u kutijicama i nošenje istih na razvijanje. I bake i deke imaju nove mogbilne telefone sa kojima slikaju. Imaju i najosnovnije računare za komunikaciju sa najbližima tamo negde u inostranstvu, i imaju pune mailove primljenih fotografija. Objasnite im da na ovaj način čuvaju svoje uspomene i da ih mogu pogledati i posle xx meseci ili godina. Ovako sačuvane fotografije ne žute.

Fotografije sačuvane u prenosivom hard disku svaki put boje vaša sećanja najlepšim bojama!

Lepših i od ovih koje ja Apacer izradio.

Uvoznik EWE Comp

Prodaja LIST Computers

P.S. Uskoro i WD izbacuje nove, vodootporne, šarene i redizajnirane prenosive hard diskove. Žuti mi je definitivno   favorit

Comments

comments