Danica Manojlović | 01.06.2018. | 12:29

OVA MAMA JE GEJMER: Škola, diploma i miris benzina! Kolumna Danice Manojlović

HI-TECH         0

I sada se svi pitate kakve veze sve to ima sa gejmingom?

U današnje vreme je sve povezano sa gejmingom a samo je stvar u tome da li vi to vidite ili ne.

Škola

Osmaci prolaze po ko zna koji probni test dok njihovi roditelji nemaju sna danima od brige kako će im deca proći na završnim ispitima ali i na prijemnom. Prošla sam to pre tri godine, i iskreno, nisam sigurna da li bih mogla ponovo. Teško je I naporno. Vi brinete, vrtite filmove, pravite backup varijante a dete baš briga. Kao da svaka nova generacija ima sve napredniju varijantu programa “lako ćemo”.

Dok se vi borite sa željom da ih prodrmate i dozovete pameti oni kao da gledaju kroz vas i pitaju vas šta vam je. I možda su oni u pravu. Možda previse brinemo I pokušavamo da im nametnemo neke naše stavove. A nastavnici… E njihovi stavovi su ponekada za komentar. Ovo nije kritika svim nastavnicima, nego onima koji žive u nekim prošlim vremenima i ne žele da stvari pogledaju iz drugog ugla i pokušaju da se približe svojim đacima. Njihovo inaćenje nema opravdanja.

Gejmer si i nema šanse da budeš vukovac!?  Razmislite nastavnice još jednom jer gejmeri su uporni i znaju da se bore pa mogu da traže polaganje pred komisijom. Njima nije problem da ponovo prođu sve naučeno i unaprede znanje ali i da rade pod pritiskom.

Promo

Diploma

A srednjoškolici… to je već druga priča. Svi smo mi nekada imali momente da pomislimo da nam više škole nisu potrebne. Ja na žalost, nisam mogla da nastavim školovanje iako sam upisala Višu turističku. Neka loša vremena i materijalna situacija koja je zahtevala da radim dva posla odmah posle srednje. Oba posla su me unapredila i oblikovala kao radnika ali nemojmo se lagati, diploma je bitna! Možeš biti najbolji u nečemu, možeš dobijati nagrade, možeš postizati najbolje rezultate ali će vas negde i nekada saćekati ono „Ali vi nemate diplomu“. Mene je sačekalo pa sam sa 49 upisala IT akademiju i sa 50 dobila diplomu. Gejmeri ali i vi koji to niste, obavezno se trudite da vam i škola i znanje budu bitni! Učite i čitajte. Svaka nova knjiga vas unapređuje i pomaže da budete bolji igrač. A vi roditelji, nemojte samo navoditi kako vam je dete gejmer pa nemate pojma šta dalje. Gejmer ili ne, vaše je i radite šta i drugi roditelji. Pričajte iako izgleda da vas ne čuju. Pritiskajte START ponovo i ponovo. Shvatiće. Nije u pitanju gejming već lude godine.

Miris benzina

A kada se oglasi i poslednje zvono ove školske godine, neki će na odmor a neki ostaju kod kuće. Jun mesec je period kada svi prave neke end of school akcije i kada se prodaje najviše konzola i gejming opreme (ako izuzmemo Novu Godinu). Znači, leti se igraju igrice… I leti je famozni E3 sajam gejminga posle koga nove igre smenjuju jedna drugu. Kako je 2018. godina najavljena kao „najbolja godina ikada“ kada su u pitanju igre, stvari su već počele da se zahuktavaju. Juče je puštena beta verzija najnovije vožnje „The Crew 2“ i par srećnika u Srbiji je dobilo promotivni kod da sa još tri izabrana prijatelja odmeri snage u ludim vožnjama. Ja nisam ljubitelj ovog tipa igara ali nisam mogla da odbijem ponuđeno. Iako je u startu bilo problema sa prijavljivanjem (garantovano veliki broj nas u isto vreme), kasnije nije bilo problema.

Promo

Prvo, nije u pitanju standardna vožnja po moto stazama što je po meni plus.

Drugo, nije nasilna kao GTA. I to može biti plus.

Treće, fali mi Vin Dizel pa da imam utisak da sam u nekom od filmova iz F&F serijala.

Ako bi da komentar bude najkraći mogući – DA! Sviđa mi se. Može biti izbor za porodično igranje.

Igra je opuštajuća a interesantno je da vožnje ne uključuju samo puteve već možete i leteti, voziti čamce ali i motore. Na vama je da odaberete ono što vam najviše leži.

Utisak je kao da je neko pomešao simulacije letenja, simulacije vožnje brodova, dodao malo GTA, FP šetnju i još par stvari. I to sve sa merom i bez preterivanja u bilo čemu. Sem možda uzbuđenju dok igrate. Grafika je fenomenalna a izbori vozila nezamislivi. Prilagođavanja su napredna i pružaju možda i previše izbora, ako tu može nečega biti previše. Nema story moda i imate svu slobodu da sami pravite izbore.

  • Upravo čitam komentare po netu srećnika koji su juče igrali ovu beta verziju i svi se slažu da je u pitanju jedna od najbojih arkadnih vožnji, a neki se pitaju da li je stvarno napravio Ubosoft jer je toliko drugačija od ostalih iz njihove radionice.

29. Jun je blizu pa možete i sami proveriti kako sve to izgleda.

A ja ostavljam vožnje po ludim gradovima i šumama i vraćam se u realnost zvanu – kraj školske godine.

Comments

comments