Septemba se slavio rođendan ali i „lansiranje“ bloga.

Bilo je sasvim očekivano (a nije da se nisam nadala) da se dobije na poklon parfem.

Ja sam dobila dva. I to dva totalno drugačija parfema što mi je dalo ideju za ovaj tekst.

Postoje žene koje godinama ostaju verne jednom parfemu. Ranije su žene nosile isti parfem ceo život. Sada je retko sresti ženu koja nosi parfem kao specifični pečat svoje ličnosti. Nije nikakva zamerka. Jednostavno su se vremena promenila. Firme stalno izbacuju nove parfeme. Nove verzije starih parfema. Dodaju light, intense, night i slično nazivima i možda promene po koju boju na kutiji. Ono što meni smeta u tom „štancovanju“ novih mirisa je njihova nepostojanost. Sećam se svog povratka iz Amerike i poklona u vidu „White Diamonds by Eliyabeth Taylor“ parfema. Nije bilo osobe u pozorištu koja nije znala da sam bila tu. Onaj osećaj kada parfem najavi tvoj dolazak. Ili oda tvoje prisustvo. Toga je sve manje. Nisam odavno imala taj osećaj ili prepoznala nečije prisustvo po parfemu. Ovde stvarno nije bitno da li je u pitanju cvetni ili voćni miris. Topli ili sportski. Puderasti ili drvenasti.

Ono što je bitno kada birate parfem je da znate kako da ga nosite.

Verujte mi, nije isto da li tokom dana nosite parfem koji je za noćni izlazak ili neki koji je za dnevnu varijantu. Postoje ljudi koji imaju glavobolje uzrokovane jakim parfemima. Bolje je preko dana i na poslu mirisati na čisto, na sapun ako treba nego asocirati na glavobolje.

Dnevni parfem koji sam dobila za rođendan je EUPHORIA by Calvin Klein.

euphoria-by-kelvin-klain

Proizvođač ga opisuje kao seksi i senzualan, namenjen ženi koja ima potrebu da pobegne od svakodnevnog života u svet ispunjen zadovoljstvima, iznenađenjima i izazovima. Parfem je kontrast između egzotičnog voća i zavodljivog cveća uz notu zavodljivosti.

Osnovne note su šipak, japanska jabuka, zeleno lišće, lotus, crna orhideja, crveno drvo, crna ljubičica i amber. Euphoriju su napravili Dominique RopionCarlos Benaim i Loc Dong 2005.

Mene podseća na čistoću i jednostavnost. Blag je a postojan.

Noćni rođendanski parfem se zove NIGHT by Burberry  i jedan je od najnovijih na tržistu.

U opisu parfema piše da nas vodi u Londonske vrtove posle nevremena i jake kiše koja je padala na rascvetale cvetove toplih nota.

Osnovne note su jasmin, nektar breskve, zašećerena ruža i amber pačuli.

Meni je seksi i slatkast. Jak ali da prija i postojan.

Idealan izbor!

grinder

Komentari

Komentari