Čajevi, tablete, žvake, prah, flasteri, kreme, akupunktura, hipnoterapija, tretmani, razne kombinacije povrća, biljaka ili sirćeta, pa čak i parfem za mršavljenje… Mislim da ne postoji nešto što nisam probala. Čak i ona čuvena Johnson krema koja se početkom devedesetih nabavljala iz Kine a mazala se po stomaku da ubije apetiti i razbije masnoću. Sve dok pre par nedelja nisam u DM radnji kod mene u BEO centru videla pastu za zube za mršavljenje! Cena od preko hiljadu dinara mi je u tom momentu bila previše i odmah sam prestala da mislim na nju sa idejom da je to samo još jedan način da nam neko uzme novac na konto starog ženskog problema. I molim vas, bez onih komentara samo da se probuši kašika jer niko od vas koji tako umete da komentarišete očigledno nije imao problem sa kilogramima ili hormonima, ili… Jednostavno rečeno, jezik za zube ako vas neko nije pitao za mišljenje!

Google je čudo koje ima sve informacije, ali u ovom slučaju manje nego sam očekivala. Istraživanje je pokazalo da ova pasta postoji preko 10 godina. Još neke kompanije su izbacile svoje verzije paste za mršavljenje ali je definitivno ova najstarija. Činjenica da je opstala da se proizvodi tako dugo mmože biti dobar pokazatelj da ipak nešto i radi kako treba. Dodajte tome unapređenja novim sastojcima, prilagođavanje trendovima i novim zakonima, možda jedan komad “za probati” nije tako loša opcija. 3 omiljene double doutch kafe ili pasta? OK! Pasta!

Piše da smanjuje apetit. Ja imam problem da nemam apetit. Kada krenu da mi govore o autofagiji, samo se stresem jer sam ja na onoj tipa 14-8 poslednjih par godina. Od posla zaboravim i vodu da pijem a o hrani i da ne govorim. Ipak, idemo sa probom kada je već kupljena.

Ja zube perem bar dva puta u isto vreme. Odmah po ustajanju i naravno pred spavanje. Ostalo zavisi od toga da li sam jela ili ne. Verovatno bi reziltati bili još bolji da je redovno koristim bar tri puta ali se i ovo pokazalo dovoljnim. Dakle, kod mene postoji veliki jaz između pranja zuba ujutru i uveče, koji ova pasta za suzbijanje apetita nije mogla da popuni. ALI, u slučajevima kada mi se neverovatno jela čokolada, znate one momente kada toliko poludite od obaveza i stresa da imate utisak da biste ubili za kockom čokolade ili napolitanke, shvatim da efekat paste nije produžen. Rad od kuće ima tu prednost da mogu da ustanem i… operem zube!  Podsvesno ili ne, to ludilo je prestajalo.  A noću kada vam dođe ona žuta minuta kada niste gladni ali želudac ima onaj nenormalan osećaj praznine na granici sa bolom, e onda je idealno vreme da operete zube pred spavanje., iako ne morate odmah u krevet. Ovo je vreme kada bih zaista mogla da kažem da je White Glo pasta za zube bila izuzetno efikasna. To je zaista smanjilo moje navike noćnog grickanja. Jedem jednom dnevno, i to kada krene Igra sudbine jer je ta serija poslednji znak da sam preterala sa poslom, i to možda objašnjava zašto imam potrebu da grickam gluposti.

Pasta za zube ne čini da se osećate naduveno, za razliku od citata reklame da „šalje signal mozgu koji ukazuje na ‘pun’ stomak.“ Jednostavno ne osećate glad. U tom pogledu, verodostojno pomaže da obuzdam moj apetit.

Ova biljna pasta za zube radi kao i svaka obična pasta za zube, što se tiče pranja zuba, i čini da mi zubi zaškripe čisti. Nije ni slatka ni ljuta, odlično peni i samim tim vam nije teško da pranje potraje po pravilima malo duže. Ukus je bolji od očekivanog.

Ovu pastu koristim manje od mesec dana, prva tuba je pri kraju, dva puta dnevno, a moji zubi su sada primetno belji. Kupila sam je kao test za kontrolu apetita, bilo da je to verovatno ili ne, a ne u svrhu izbeljivanja, tako da sam oduševljena šta je uradila sa tamnijom bojom mojih zuba. Ova pasta za zube je zaista stvorena za sve zavisnike od onih malih sitnica potrebnih da budemo lepši. Ja sam koristila dosta raznih pasti za izbeljivanja zuba. Ima ih ne samo onih sa ružnim ukusima koje ne daju rezultate, preskupih koje bolje da nisam uzela već otišla kod zubara jer smatram da je pastama za izbeljivanje zuba potrebno mnogo vremena da postignu rezultate, ali nisam do sada imala pastu za zube koja izbeljuje dok vam pomaže da izgubite težinu.

Ja ne stajem toliko na vagu koliko sve gledam prema odeći koju oblačim i slagala bih da kažem da sam izgubila i 100 grama zbog paste. Ono što nikako nije laž je da su zubi čisti, belji a atetit manji. Za mene je to dovoljno!

Neki biraju paste zbog mirisa. Neki biraju paste po boji. Ima i onih kojima je bitan sastav. Imamo one kojima smetaju požuteli zubi od cigara, alkohola ili su im zubi jednostavno tamniji iz nekog medicinskog razloga.

Ovo je pasta koja može da zadovolji sve ove potrebe i dodatno smanji apetit onima kojima je to potrebno.

Comments

comments