Iako je lista PS Plus Classics još uviek mala, Sony je potvrdio da možete očekivati ​​da će njegova retro biblioteka vremenom rasti. Za one ljubitelje retro igrica koji nemaju PS2, PS3 ili PS Vita, ova opcija je najbolja stvar. Osim poboljšanja kvaliteta života, odabrane igre takođe dolaze sa podrškom za trofeje, samo u slučaju da ste uvek želeli nekoliko retro pohvala za svoje napore u klasičnim naslovima.

Imajte na umu da je biblioteka klasika – PS1, PS2 i PSP – dostupna samo članovima PlayStation Plus Premium. Biblioteka klasika trenutno uglavnom sadrži PS1 i PS2, sa samo nekoliko PSP igrica koje možete kupiti. Streaming PS3 igara na PS Plus takođe zahteva Premium članstvo. Ali u suštini, ako tražite malo nostalgije, trebali biste se odlučiti za Premium članstvo u odnosu na nešto jeftiniju Extra pretplatu. Lista najboljih klasika za PlayStation Plus Premium članove uključuje neke od svih velikana koji će vas vratiti u doba CRT televizora i žičanih kontrolera. Ali sada ih možete igrati sa svojim otmenim bežičnim DualSense kontrolerom i na prekrasnom ekranu. 

APE ESCAPE 1 + 2

Ape Escape je postavia nova merilo za PS je prva igra koja zahteva od igrača da koriste DualShock kontroler. Šaljivi platformer, koji je koristio oba analogna štapa, brzo je postao veliki uspeh. Ape Escape se vrti oko hvatanja odbeglih majmuna raznim napravama. Nastavak je lansiran za PlayStation 2 i dodao je nove gadgete i bolju grafiku. Sigurno je bolje ako počnete sa prvom pre nego što pređete na profinjeniji nastavak.

DARK CLOUD 2

Putovanje kroz vreme, RPG elementi i barem jedan car gladan moći koji želi uništiti svet? Dobijate kultni klasični PS2 RPG Dark Cloud 2, jedan od pionira cel-shaded vizuala sa impresivnom količinom fleksibilnih opcija igranja. Ako imate vremena za dugačke RPG igre, počnite sa prvom igrom. Dark Cloud 2 je uklonio neke od dosadnih brušenja koje se nalaze u originalu.

ECHOCHROME

 

Ako tražite cerebralni izazov, Echochrome je vredan pažnje zbog svoje kolekcije mozgalica i elegantnog minimalističkog dizajna koji pruža svežu perspektivu zagonetki.

HOT SHOTS GOLF

 

Prva igra u seriji Everybody’s Golf, ovaj originalni naslov može izgledati jednostavno, ali je pun zabavnih i izazovnih scenarija zbog kojih je danas vredi igrati ako volite arkadne golf igre.

 

MR. DRILLER

Još jedna sjajna zagonetka, Mr. Driller je brzo i besomučno istraživanje u kome se borite protiv vremena i pretnje u vidu blokova koji vam mogu pasti pasti na glavu, zatrpavajući vas ispod planine šarenih ruševina.

JAK AND DAXTER 1-3

Igrajte po redu. Jak and Daxter: The Precursor Legacy je tradicionalna akciona platforma koja priča o poreklu neverovatnih heroja. Jak 2 značajno potresa stvari odvodeći igrače u veliku metropolu a Jak 3 uvodi veću borbu u vozilima i masivnu pustoš. Trilogija koja se ne propušta.

ODDWORLD: ABE’S ODDYSEE

 

Neverovatno čudno, prvi Oddworld bio je vizuelni užitak koji se fokusirao na pacifističko rešavanje zagonetki, telepatske moći i istraživanje sveta u kojem bi boravak na dnu lanca ishrane mogao dovesti do strašne smrti.

RED FACTION

Ako su pucačine u prvom licu počele da budu sve popularnije, Red Faction je došla sa ambicioznom idejom da stvori svet koji je više razarajući od filmskog seta Michaela Baya. Priča o ustanku na Marsu nije bila ni napola loša. Red Faction II je takođe dostupan za PS Plus Premium pretplatnike.

RESIDENT EVIL: DIRECTOR’S CUT 

Igra koja je postavila novi standard za survival-horor kada je prvi put objavljena 1996. godine, originalni Resident Evil je još uvijek sablasna i uznemirujuća igra stručno osmišljenog zombi terora. Uz ovaj režiserski rez, očekujte da će taj horor biti pojačan izborom karakteristika koje su poboljšane u odnosu na original.

ROGUE GALAXY

 

Kada igrate kao lik po imenu Jaster Rogue, znate da vas čeka JRPG zabava. Trostruka pretnja igranja ispred svog vremena, zastarelih vizuala i epske priče smeštene među zvezde, Rogue Gallery je podcenjen dragulj iz PS2 ere.

STAR WARS: JEDI STARFIGHTER

Ne samo još jedan sjajan unos u biblioteci svemirskih borbenih igara Ratova zvezda, Jedi Starfighter je dodao formuli uključivanjem moći Sile u borbene borbe u svemiru. Jedinstvena igra, veliki izbor zvezdanih boraca i misije koje se mogu ponoviti pomogli su da se povratne informacije o Force-u zaokrenu.

SYPHON FILTER

 

Stealth-action gameplay je bio u usponu kasnih 90-ih, a ovo je bio jedan od najboljih koje je žanr mogao ponuditi. Sjajni likovi, zadivljujući zaplet i uglađeno igranje kombinovani su da bi stvorili neku nezaboravnu špijunsku akciju sada davne 1999. godine.

TEKKEN 2

Zašto trošiti 10.000 dolara na Tekken 2 kada ga umesto toga možete preuzeti putem pristupačnije PS Plus pretplate?

Možda je star decenijama, ali prvi nastavak Tekken-a ne pokazuje znakove rđe u svojoj staroškolskoj akciji turnira King of the Iron Fist.

WILD ARMS 1 + 3

Još jedna JRPG igra koja je kasnila za povratak u centar pažnje. Bilo da se radi o originalnoj PlayStation ili trećoj igrici u seriji na PS2, zaslužuju da budu istražene kako biste videli kako su akcija divljeg zapada, magična vatrena moć i živopisni vizuali kombinovani da bi se stvorila zapanjujuća JRPG igra.

Život Adija uvek se vrteo oko video igara. Odrastao je igrajući ih opsesivno. Igra koliko može, ali posebno uživa u platformerima, akcijama / avanturama i RPG-ovima. Kao glavni urednik Respawn.ba, Adi se fokusira na svakodnevna događanja i vesti koji služe kao savršeni temelj njegovih livestreamova na njihovom YouTube kanalu i razgovora sa gostima u podcastima. Diplomirao je novinarstvo, čovek za marketinške poslove, stručnjak za WordPress i badass boss. Još uvek pokušava pronaći bolju igru od Half-Lifea.

Komentari

Komentari