Sony State of Play formula je tokom godina sve više privlačila pažnju, i to ne samo gejmera. Ovaj event daje ljubiteljima PlayStation-a uvid u to što mogu da očekuju od ove kompanije. Nintendo ih prati po broju gledalaca sa svojim Nintendo Direct i sve je odlično dok se ne dešavaju u isto vreme. Interesantno bi bilo videti ko bi imao više gledalaca da se State i Direct emituju u isto vreme, zar ne?

Poslednji veliki State of Play je održan u oktobru 2021., nakon čega je usledio poseban događaj u potpunosti fokusiran na Gran Turismo 7, i to 2. februara 2022. Ovaj najnoviji je ponudio opštiji 20-minutni prikaz naslova koji dolaze na PlayStation 4 i 5 u bliskoj budućnosti. Iako je Sony uoči događaja potvrdio da će izbegavati diskusiju o bilo kakvom hardveru, uključujući detalje o PlayStation VR2 slušalicama i debitantskom naslovu Horizon Call of the Mountain, ipak je bilo dosta sadržaja kojima treba posvetiti vreme. Između ažuriranja za poznate naslove kao što je Returnal, i potpuno novih najava za igre koje će biti objavljene 2023. godine, baza obožavatelja PlayStation-a ima dosta toga čemu može da se raduje.

Exoprimal

Capcom trejler koji prikazuje ratnike u mehaničkim odelima kako se bore protiv dinosaurusa izgledao je kao najava fanovima da mogu da očekuju sledeći deo u omiljenoj franšizi Dino Crisis. Ipak, prvi trejler u najnovijem Sony eventu zapravo je bio za novi timski akcioni IP pod nazivom Exoprimal.  

Ovaj svet Egzoprimal, smešten u 2040. godinu, očigledno je podložan čudnim vrtlozima koji bacaju epidemije dinosaurusa u gradove koji se tome nisu nadali. Razvijen je AI po imenu Levijatan koji predviđa gde će se ove epidemije pojaviti, a ljudi oblače egzoodela koja podsećaju na Anthem BioWare-a kako bi se suočili sa pretnjom. Igrači mogu da prilagode napade, tenk ili podršku kada se bore sa dinosaurusima, u borbi koja podseća na stil Dynasty Warriors jedan protiv 100. SVakako će vam biti interesantno kako su ove najave napada dinosaurusa urađene kao vremenske prognoze. 

Igra bi trebalo da bude objavljena 2023. godine za PS4 i PS5

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo je dugo očekivana akciona-avantura sa elementima natprirodnog horora. Izlazi 25. marta a razvio je Tango Gameworks, poznat po osnivaču kreatoru  Resident Evil,  Shinji Mikami. Za D1 imamo sadržaje poput stripa Ghostwire: Tokyo. Zvanični trejler za D1 uvodi igrače u svoju priču.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Novi trejler za Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin nije otkrio više novih detalj. Međutim, vlasnici PS4 i PS5 sada mogu da preuzmu demo kao intro do 18. marta kao poslednju priliku da isprobaju sledeći projekat Team Ninja pre nego zaigraju.

Forspoken

Drugi Square Enix naslov sa State of Play, nedavno je odložen za 11.10.2022. Njegov novi “Sudar svetova” trejler ne nudi više od još jednog prikaza igre dok se protagonista Frej kreće po zemlji Athia i bori sa čudovištima. Ogromni zmajevi, vatreni skeleti demoni i više humanoidnih pretnji. Muzika je odlična.

Gundam Evolution

Gundam franšiza napreduje 70-ih i još uvek dobija nove anime serije. Gundam Evolutions je besplatna pucačina za co-op borbe 6v6 koju porede sa Overvatch. Novi trejler se prvenstveno fokusira na 3 takmičarska režima: Point Capture, Domination i Destruction. Najavljuje i network test koji će se održati u Sjedinjenim Državama i Japanu tokom ovog proleća.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Slično kao Gundam, franšiza Teenage Mutant Ninja Turtles je dugo bila oslonac u američkoj popularnoj kulturi, nastala iz stripova i crtanih filmova 1980-ih. Vremenom su nastale brojne adaptacije filmova i video igara.

Tu su projekti kao što su Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, i novo najavljenom Cowabunga Collection za PS4 i PS5. U pitanju je proizvod Nickelodeona i Konamija kojima jecilj da donesu veliki deo te istorije zajedno. Kratak trejler prikazuje 13 povratnih TMNT igara sa obe konzole i iz arkada sa novim funkcijama kao što su čuvanje stanja, premotavanje i još mnogo toga. Prema objavi na PlayStation blogu od strane Konami starijeg producenta po imenu Charles Murakami, ova kolekcija će uključivati sve regionalne varijante svakog naslova, i sadržaće i onlajn i lokalni co-op za igre koje to podržavaju. Kolekcija Cowabunga bi trebalo da se pojavi tokom 2022. godine.

GigaBash

Zaljubljenici u staru školu Godzilla borbi će se sigurno oduševiti sa GigaBash, “Arena Brawler” za 4 igrača sa destruktivnim okruženjima u kojima su Kaiju i Heroji. Trejler se fokusira na Ravu, Kralja zmajeva poznatog kao Extinction Dragon čije “vladarsko prisustvo preplavljuje njegovu okolinu u moru kataklizmičke vatre.”

Jojo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R

Dolazi na PS4 i PS5 početkom jeseni kao još jedna borba 2022. To je originalni All Star Brawl, CyberConnect 2, objavljen za PS3 2013. Sada za novi hardver sa 50 igrivih likova, uz veliki fokus na likove poput Jolyne Cujoh Stone Ocean, najnovijeg Jojo lika koji dobija svoju anime adaptaciju.

Trek to Yomi

Najnovije prikazana priča o stanju igre, tj. trejler, više je fokusiran na performanse PS5. Prikazuje jedinstvenu crno-belu borbu koja se u velikoj meri oslanja na samurajske filmske trope. Na kraju, igrači se upoznaju sa postavom likova iz igre i glumcima koji su im dali glasove. Igra će se pojaviti na proleće 2022.

Returnal

Jedan od hitova prošle godine i najbitnijih naslova za PS5 neočekivano je prikazan sa neočekivanim 3.0 update, Ascension. Dodatni razlog da novi igrači zaigraju (ili se stari vrate) u ovaj roguelike 22. marta. Uključuje novi co-op mod za  preuzmanje kampanje uz misteriozni režim preživljavanja 34 nazvan Sizifova kula (Selena i put kroz niz neprijatelja na 20 spratova).

The DioField Chronicle

Showcase se završio otkrivanjem dve potpuno nove Syuare Enix igre koje će izaći tokom ove godine za PS4 i PS5. Prva je bila The DioField Chronicle, taktički RPG sa jasnim poređenjima sa naslovima poput Fire Emblem: Three Houses i Triangle Strategy. 

Pun je srednjovekovnih fantazijskih tropa koji se mogu očekivati od ovog žanra. Usredsređen je na sukob između Trovelt-Schoevian Empire, Rowetale Alliance i Kingdom of Alletain. Ono što nagoveštava da će se DioField Chronicle istaći je njegova “Tactical Battle u realnom vremenu” sistem, u kojem jedinice mogu da se izvuku iz svoje mreže i uđu u žive borbene susrete.

Valkyrie Elysium

Za kraj, Sony je prikazao Valkyrie Elysium, koji napušta svoju tradicionalnu poteznu borbu u korist akcione RPG mehanike. Prožeta nordijskom mitologijom igra obećava epsku priču, prelepa okruženja i novu, brzu borbu. Igra svakako ima potencijal za fanove Valkyrie franšize, Kingdom Hearts, FF 7 Remake….

Comments

comments