Brojke prodaje Pokemon Legends: Arceus konstantno rastu i evidentno je da je sve više igrača koji se po prvi put upoznaju sa Pokemon svetom. 

Nintendo je prvi put najavio Pokemon Legends: Arceus početkom 2021. godine kao deo serije dešavanja povodom obeležavanja 25. godišnjice, i tada niko nije znao šta da očekuje od ove igre. Ideja o igri Pokemona otvorenog sveta zvučala je dovoljno intrigantno na papiru, ali kako će to tačno uticati na seriju koja je imala isprobanu i testiranu formulu, bilo je teško pogoditi. Godinu dana nakon te najave, fanovi serijala imaju definitivan odgovor na to pitanje. Iako je na mestima sigurno poznata, Pokemon Legends: Arceus nudi sasvim drugačije iskustvo od tradicionalne Pokemon igre. Kao rezultat toga, postoji prilično velika kriva učenja za nove igrače, pa čak i one koji imaju iskustva sa jednim ili više prethodnih naslova igre. 

Kako sačuvati igru?

Pokemon Legends: Arceus nije potpuno RPG iskustvo otvorenog sveta, ali što se Pokemon igrica tiče, to je još uvek pravi pomak za developera Game Freak. Igrači će putovati po ogromnim oblastima širom regiona Hisui, hvatajući nove Pokemone i otključavajući podatke za Pokedex. 

Veliki deo iskustva je snimanje što više podataka o Pokemonima, a za početnike je ključno da se uverite da je napredak u igri sačuvan. Ukoliko ne sa;uvate igru može dovesti do toga da izgubite tone svojih dragocenih podataka iz igre, što znači da bi potencijalno morali da ponovo igrate određene misije priče ili da izgubite retke ulove Pokemona. 

Postoje dva načina da sačuvate igru u Pokemon Legends: Arceus:  

  • Sačuvajte ručno manually
  • Pustite igru da se automatski auto-save sačuva za vas

Za ručno snimanje tj. čuvanje igre u Pokemon Legends: Arceus, igrači treba da pritisnu dugme Gore na d-padu, a zatim pritisnu Dugmad ZL ili ZR za skrolovanje do ekrana Sačuvaj Save. Kada igrači stignu tamo, mogu ručno da sačuvaju svoju igru. Nakon što ovo urade, vlasnici Switch konzole mogu bezbedno da izađu iz igre i igraju nešto drugo na svom Switch-u. Kada se igrači vrate u Legends: Arceus, mogu učitati svoje sačuvane podatke i odmah se vratiti u akciju hvatanja Pokemona.

Igrači mogu jednostavno pustiti da se igra automatski sačuva za njih. Oni će znati da se igra čuva kada se u gornjem desnom uglu ekrana pojavi poruka sa natpisom “Sada se čuva…” “Now Saving…”. Pošto postoji preko 20 misija u celoj igri, igrači mogu očekivati da će se igra prilično često automatski čuvati.  Međutim, za igrače koji bi radije sami sačuvali igru, funkcija automatskog čuvanja može biti onemogućena u podešavanjima.

Ovo možete uraditi u okviru Help screen. To će učiniti da igra uopšte ne čuva za igrača, zato budite pažljivi pre nego što je onemogućite i ne zaboravite da često ručno čuvate.

Comments

comments