Pokemon Legends: Arceus je konačno izašao i mnogi fanovi Pokemona su izuzetno uzbuđeni što će uskočiti u ovaj novi svet. Oni su izrazili entuzijazam za Pokemon Legends: Arceus tako što su naručili igru unapred u velikim količinama, i na taj način pomogli da ovaj Pokemon naslov već bude na putu da postane jedna od najprodavanijih igara u istoriji Pokemona.  

Pokemon Legends: Arceus je nova glavna igra u dugoj Pokemon franšizi i prva koja se ne prodaje kao par. O tome je već Games blog pisao u tekstu Pokemon legends arceus kao uvid u-buduće planove za ovu fransizu. Ova igra sadrži neke od najvećih promena igranja u seriji do sada sa otvorenim istraživanjem i kraftingom. Nove promene u igri su takođe uvedene, uključujući lik igrača kojeg Pokemoni nokautiraju u borbi i hvatanje Pokemona direktno u svetu bez potrebe za prelaskom u bitku.  

Prema britanskom prodavcu Currys, Pokemon Legends: Arceus je već oborio rekorde prodaje kompanije. Ovo je igra sa najvećim brojem porudžbina u istoriji kompanije. Ovaj prodavac decenijama prodaje video igre, tako da je Pokemon Legends: Arceus obaranje rekorda za kompaniju neočekivano nakon ludila iz 2021. godine. Međutim, naslov nije popularan samo u Velikoj Britaniji. 

Korisnik Twitera po imenu Ezereal, koji prati rekorde prodaje raznih igara u industriji, rekao je da je igra trenutno najprodavanija igra, broj 1 na Amazonu u SAD, Japanu, Velikoj Britaniji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Italiji i Australiji.

Verovatno ćemo u toku sledeće nedelje imati konkretne brojke za prodaju tokom ovog vikenda, a na žalost, tu su i zemlje u kojima se igra još nije pojavila. Na spisku zemalja u kojima igra kasni za D1 je i Srbija ali ne zbog neažurnosti naših kompanija već kašnjenja u slanju ovlašćenog distributera za ovaj region. Kao i uvek, veliki kupci, bitni regioni i velike prodaje su imale prioritet, pa je Srbija sačekala da se svima prvo pošalje. Iskreno, nekako sam i prestala da se nerviram zbog ovih kašnjenja koja već postaju pravilo, ali mi nije svejedno. Još iskrenije, žao mi je naših retailera koji moraju kupcima koji su poručili kao preorder da objašnjavaju šta se dešava. Nekada sam radila distribuciju i retail igara i verujte mi, nije lako kada imate kupce koji željno očekuju igru koja kasni. Davno, davno sam čak imala sačekušu ispred firme i zamalo dobila batine od besnog oca čija ćerka nije mogla da igra WoW jer je Activision rešio da količine koje su bile poručene za Srbiju pošalje ako se dobro sećam u Italiju. No.. nećemo o tome.

Za Pokemon Legends: Arceus je prilično jasno da će ova igra imati mnogo prodatih primeraka obzirom na njenu visoku prodajnu poziciju na Amazonu iiše velikih zemalja oko sveta. Glavne Pokemon igre se obično prodaju u desetinama miliona, i nije jasno da li će Pokemon Legends: Arceus sasvim dostići taj broj. 

Međutim, pozitivna priča širom interneta o ovoj igri će se verovatno videti sa rastom prodaje ove igre ako nastavi da raste (ako su igrači zadovoljni njom). Ovakva prodaja za Pokemon Legends: Arceus može signalizirati prihvatanje promene u načinu na koji su Pokemon igre razvijene, posebno ako se uporedi sa Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl Pokemon Brilliant Diamond/Shining Pearl koji je objavljen pre nekoliko meseci.

Game Freak bi mogao da fokusira  na Pokemon Legends: Arceus’ formulu i napravi poboljšanja kako bi stvorili novi pravac za buduće igre.  Pitanje će biti da li se oni koji se još uvek dvoume oko namere da kupe Pokemon Legends: Arceus ili ne,mogu ubediti da joj daju šansu i kupe je. Igra neće biti tako jednostavna za prelazak čak i onima koji su veterani u starim naslovima.

Ja ću svakako imati sve informacije o ovoj igri i uskoro ćemo znati više o  brojkama, ocenama i komentarima sveta igara.

Comments

comments