Video otkazane Prince of Persia igre se ponovo pojavio na internetu. Navodno je iz neobjavljene Prince of Persia igre a potvr]eno je od strane bivših zaposlenih iz Ubisofta da je u pitanju autentični test video, baš iz te igre.

2012 se prvi put ovaj video pojavio na YouTube kanalu i od tada povremeno kruži. Nazvan Prince of Persia Redemption, ovaj snimak uključuje karakteristične elemente Prince of Persia serijala uključujući platforme i scene menjanja vremena tokom borbe.

Jonathan Cooper, animator video igara koji je radio na The Last od US Part 2, Uncharted 4, Assassin’s Creed 3,i Mass Effect, kaže da je da je video urađen kako bi se testirale tehnike borbe u igri.

Wow — ovo nisam video godinama. Fantastični rad direktora animacije Khai Nguyen (For Honor) i tima. Ovo je probni video (pre-renderovan isečak) koji nas je inspirisao kasnije za Assassin’s Creed 3” kaže Cooper.

U sledećoj tviter objavi, Cooper dodaje, “Nažalost Ubisoft je brzo otkazao Prince of Persia igre nego bilo koje druge naslove jer koliko znam originalni kreator Jordan Mechner još uvek polaže licencu i prava a i zarada na tržištu je manja”. Cooper je dodao i da bi jako voleo da vidi novu igru iz franšize Prince of Persia, naročito smeštenu u modernom Iranu.

Ovaj snimak dužine oko tri minuta prikazuje lika, najverovatnije Princa, kako se kreće gradom koji se ruši. Bori se uz put sa neprijateljima a vreme se menja i veliko čudovište izlazi iz podzemlja grada.

Prošlo je 10 godina od poslednje Prince of Persia igre.

Poslednji zvanični video bio je prince of Persia The Forgotten Sands koji je trebalo da bude u skladu sa filmskom adaptacijom koja je izašla iste godine i gde je glavnu ulogu igrao Jake Gyllenhaal.

Nemama pojma za vas, ali je meni ovo jedna od omiljenih igrica.

Comments

comments