Ja nisam zaluđenik kada su u pitanju telefoni. Meni je bitno da dobro slika i da nije baš nešto preterano težak. E baš to, da dobro slika je poslednjih par godina bio problem kada sam kupovala telefone. Pojedini brendovi A klase su za mene bili veliko razočarenje, a zbog poslednjeg modela koji sam uzela na rate u sada već “pokojnom” Telenoru mesecima nisam objavljivala slike na Instagamu. I nekako sam se pomirila sa time da nemam dobre slike sve dok nisam rešila da putujem na koncert Duran Duran na Ibici. Hajde iskreno, ko bi išao na takvo mesto i na takav događaj bez telefona koji pravi dobre slike? Ja sigurno ne! U “minut do 12” sam otišla po novi telefon, sva važna odrecitovala kako želim Xioami 11TPro i kako imam samo dve rate koje treba da otplatim, i ostala sam šokirana činjenicom da ih nema, i da ih neće biti u dogledno vreme. E tu je onako, kao Supermen ili neka dobra vila na scenu stupio POCO, i ja sam na put otišla sa njihovim telefonom. O tome kako radi i slikama koje sam napravila u nekom drugom tekstu koji nikako da završim zbog obaveza koje su me sačekale.

Volim kada me pozovu na promociju nekog novog proizvoda, a još više ukoliko je to neki od brendova koje cenim. POCO je 19. maja predstavio svoje nove modele POCO M4 Pro, POCO X4 Pro i POCO F4 GT na događaju koji je održan u Matinee Cafe and Wine Baru u Beogradu. Predstavljanju novih uređaja koji se ističu po specifikacijama za gejming i za zabavu  prisustvovali su brojni predstavnici medija, influenseri i javne ličnosti koji su se u prijatnoj atmosferi upoznali sa novitetima kompanije POCO.

Interesantno mi je da je prezentaciju vodio Bogdan Radenković, Social Media Manager za Balkan u Xiaomi Technology. Neverovatno detaljno i bez imalo treme samo je “sipao” informacije o novim uređajima. Sigurnost kakvu nisam odavno videla. 

POCO X4 Pro 5G  je sveobuhvatni premium uređaj koji poseduje veliki 6,67″ AMOLED DotDisplay ekran koji pri brzini osvežavanja od 120 Hz, nudi glatko i realistično vizuelno iskustvo. Ovo je prvi put da POCO koristi AMOLED za X-seriju uređaja. To znači da pametni telefon reaguje na svaki pokret u tren oka i da svako pomeranje, prevlačenje ili prevlačenje na ekranu je bez kašnjenja. Sa SGS sertifikatom za negu očiju, ekran POCO X4 Pro 5G u manjoj meri umara oči i nakon duge sesije igranja igara. Zahvaljujući turbo punjenju od 67W, POCO X4 Pro 5G može da se napuni do 70% za samo 22 minuta i može se potpuno napuniti za samo 41 minut. Nudi dva zvučnika za glasan i jasan stereo zvuk i linearni motor sa Z-osom za jače vibracije sa oštrijim i preciznijim povratnim informacijama tokom igranja.  

POCO M4 Pro je uređaj za zabavu koji kombinuje pristupačnu cenu, kvalitet i performanse. Ekran poseduje široki DCI-P3 spektar koji oživljava svaku boju, a osvetljenost ekrana ide do 1.000 nita. Automatski podešava svoju osvetljenost u skladu sa okruženjem za neprekidnu zabavu, a poseduje i sertifikat za  „Displej za brigu o očima“ i „Neometani displej“, poput i drugih POCO uređaja za sesije gledanja na daljinu. Režim čitanja 3.0 omogućava korisnicima da pređu na toplije boje kako bi smanjili naprezanje očiju, posebno noću. Trostruka kamera ima glavnu kameru visoke rezolucije od čak 64 MP a postavku zaokružuje ultra-široka kamera od 8 MP, dok 2MP makro sočivo može da se približi i lično da uhvati spektakularne snimke mikro sveta koji retko imamo priliku da vidimo do detalja. Tu je i sve popularniji usporeni video i noćni režim. Kako su meni selfiji bitni, kažu da će me prednja kamera od 16 megapiksela podmladiti za bar jedno 15 godina. SVakako ću vam javiti radi li.  

 

POCO F4  GT je definitivno kod mene ljubav na prvi pogled! Nekako sam očekivala da će promocija biti sa nekom trkačinom, ali nije. Najbitnije je da se napomene da sadrži dodatne tastere, trigere, koji mogu da budu pritisnuti i do 1,5 miliona puta, a testirani su na više od 100 popularnih igara. Ovo osigurava nenadmašnu stabilnost, odziv i izdržljivost. Da bi se postigao vrhunski doživljaj igranja, CyberEngine nudi više opsega vibracija. Moćni Android čipset povećava performanse CPU-a za 20%, a performanse GPU-a do 50%. Osim toga, POCO F4 GT nudi LPDDR5 RAM memoriju sa do 6400 Mbps za kraće vreme učitavanja, zajedno sa nadograđenim UFS 3.1 ROM-om. Ovde je pregrejavanje jako bitan momenat na kome su neki jaki brendovi podbacili. Iz tog razloga je POCO F4 GT opremljen najnovijom LiquidCool 3.0 tehnologijom, jednim od najnaprednijih sistema za hlađenje u industriji. Dvostruki VC sistem za hlađenje od 4.860 mm² uspeva da snizi visoke temperature, pa nema peckanja. 

Kako su gejmeri, mada nemojmo se lagati, važi za sve mlađe generacije, uvek u pokretu i negde žure, POCO F4 GT ima prvi POCO HyperCharge od 120W i veliku bateriju od 4.700 mAh, koja se može u potpunosti napuniti za 17 minuta. U slučaju potrebe za duže trajanje baterije tokom igranja zahtevnih naslova, može da napuni bateriju do 100% za samo 27 minuta. I sad mogu tu i o ekranu, bojama i slično, ali to će svakako Benchmark odraditi najbolje pa svakako pogledajte.

Meni je kabl oduševio! Mnogima to nije bitno ali ja volim dobre i kvalitetne kablove. Još kada je tu i inovativnost u vidu džeka koji ide na dole, kako bi se igralo bez ikakvih problema, šta može bolje!?

Kada je u avgustu 2018. godine, kompanija Xiaomi lansirala liniju telefona Pocophone, nisu ni slutili da će za dva godine oformiti BRAND POCO. Na španskom, “poco” znači “malo” i kao “mali telefon” ovaj, danas poznat BRAND je započeo svoj život.
Kao i Xiaomi, POCO je veoma brzo osvojio tržište kvalitetom i tehnološkim inovativnostima po vrlo prihvatljivim cenama. Iako ga mnogi svrstavaju u nivo Xiaomi “pod brenda”, POCO ipak polako ali sigurno ispisuje svoje autentične korake i karakteristike.

Milan Miličić BRENDOPEDIA

POCO X4 Pro dolazi u dve varijante: 6+128GB po ceni od 39.999 RSD i 8+256 GB po ceni od 44.999 RSD. 

POCO M4 Pro dolazi u dve varijante: : 6+128GB po ceni od 29.999 RSD i 8+256 GB po ceni od 33.999 RSD. 

Cena POCO F4 GT 12+256 GB uređaja iznosi 89.999 RSD.     

Najnovije modele (ali i stare) možete kupiti preko POCO online prodavnice, a na  POCO promo štandovima u Gigatron ili Comtrade shop radnjama možete odigrati koju partiju ili napraviti selfi.                                                

Komentari

Komentari