Roller Champions je Ubisoftova najnovija besplatna sportska igra.

U brzim mečevima i rangiranoj igri, dva tima sastavljena su od po tri igrača i bore se za posed lopte tokom vožnje na rolerima. Da bi postigao pogodak, tim mora da prođe kroz seriju kapija sa loptom u ruci, a zatim da je baci kroz gol. Jedna rotacija se računa za jedan poen, dve rotacije se računaju za tri poena, a tri pune rotacije se računaju za pet poena. Na papiru zvuči složeno, ali Roller Champions je lakše razumeti ako ga gledate ili igrate.

Roller Champions je objavljen prošle nedelje bez mnogo pompe. Ubisoft je obezbedio malo ili nimalo marketinga za igru, i da nije bilo strimera i kreatora sadržaja koji su je igrali toga dana, većina ljudi verovatno ne bi shvatila da je igra dostupna.

Što se same igre tiče, Roller Champions jezgro igranja je jedinstveno, ali trenutno stanje igre je previše ogoljeno i prazno golo da bi garantovalo dugoročnu posvećenost igrača.

Odmah nakon pokretanja igre, vidi se da nešto nije u redu sa Roller Champions. Ekran za učitavanje, deo konceptualne umetnosti koji sadrži tri lika koja se mogu igrati, korisnički interfejs i pozadine izgledaju tako jednostavno i osnovno kao da ih je pravio neki od segrta u kompaniji Ubisoft. Opcije prilagođavanja karaktera su takođe ograničene, a sami likovi nemaju izraze lica. Postoji određeni nedostatak stila i uglađenosti. ovo je definitivno neobično jer.. hej… ovo  je igra koju je kreirao i objavio Ubisoft.  

Prvi utisci možda ne bi bili tako loši da je Roller Champions zabavna. Ona to i jeste, bar na neko vreme. Igrači će dobiti udarac od putovanja vrtoglavom brzinom dok pokušavaju da obore svoje protivnike i spremaju se da ispucaju loptu kroz obruč. Pošto je u Roller Champions tako lako preuzeti i igrati, pronalaženje prijatelja koji nisu u toku sa mehanikom igre je jednostavno. Igra može da bude zabavna nekoliko sati ili slično. Nakon toga, igrači će shvatiti da Roller Champions nema mnogo još da ponudi. Ne pomaže ni to što je nekoliko Roller Champions mapa samo samo estetska promena iste ravne trkačke staze. Nema karakteristika koje bi se izdvojile od ostalih.

Bilo bi sjajno kada bi Ubisoft svakoj mapi dodao neku raznolikost sa različitim preprekama, rasporedima mapa, a možda čak i jedinstvenim pojačanjima, što bi igračima svakako dalo podsticaj da savladaju svaki delo svake mape.

Osim osnovnog igranja i prerađenog dizajna mapa, tu je još jedan veliki problem sa Roller Champions. Njegova dužina meča! Pet poena je premali rezultat da bi garantovao pobedu, jer timovi koji uspeju da naprave tri cele rotacije oko trkačke staze mogu da dobiju utakmicu za manje od jednog minuta. Sa druge strane, vremensko ograničenje od sedam minuta ima tendenciju da izvuče igre koje su ravnomerno usklađene, i postaje natezanje konopa sa prelamanjima i trčanjima kojima se izgleda nikad kraja. Ovo dovodi do toga da mečevi postaju ili prekratki ili predugi u zavisnosti od oba nivoa veština oba tima.

Roller Champions može biti zabavan kada se igra povremeno, ali u svom trenutnom stanju, nema dovoljno da zadrži interesovanje igrača. Igra je besplatna, tako da će mnogi moći da je isprobaju, ali… Ipak, Roller Champions je sigurno napravljen od strane kompanije AAA za video igre, o čemu svedoči Ubisoft logo ispod Roller Champions naslov, pregršt pesama zaštićenih autorskim pravima koje se puštaju u predvorju igre i prodavnica u igrici sa preskupom i nekvalitetnom kozmetikom.

Ako je ideja bila da Roller Champions zainteresuje igrače za igru od samog početka, neko je tu mnogo omanuo. Sada je na timu da je unapredi i doradi.

 

Komentari

Komentari